Да помогнем на самотната майка от Скутаре

Много често ни се налага да четем или гледаме журналистическиматериали, които ни приканват да помогнем на този или на онзи човек, който има помощ в труден момент. През последните години не са малко и инициативите на големите телевизии, с огромен рекламен ресурс да инициират Национални кампаниии за дарение.

Въпреки това обаче, винаги може да се дари без да се чакат такива инициативи, да се търси показност или пък не дай си боже чрез лептата, която отделяш да търсиш своята популярност. За това нашия малък екип на РН, следвайки колегите от другите сайтове също се включваме във веригата "Да помогнем на майката от Скутаре" и приканваме нашите читатели, приятели да се влючат активно в това мероприятие. Историята на Атанаска бе разказана по ТВ7, но за тези от вас, които не са я гледали тук ще я преразкажем с идеята да сме полезни и повече хора да дарят разбира се не ненужните си вещи, а тези, които на този етап не им трябват, не само старите. Може би много от вас ще си кажат, че тя не е единствената майка и колко са като нея, които  "не реват" за помощ и някак си се справят. Да се замислим, че те са така, заради нашето пренебрежитело отношение. Има такива и други майки, които се притесняват да се покажат. Ако пък не се покажат, как ще разберем, че имат нужда от помощ. В реда на тези думи, нека да излючим тези мисли и да се включим с каквото можем...Начини много....само желание е нужно.

Самотна майка на три деца оцелява на прага на бедността. 28-годишната жена ни потърси за помощ, защото не може да купи памперси и храна за децата си. Съпругът на Атанаска Йотова от пловдивското село Скутаре я изоставил и казал, че децата - двегодишният батко и близнаците - не са негови.Парите от майчинството и детските надбавки й стигат само за храна. Не може да им купи нито дрехи, нито играчки, нито лекарства, ако се разболеят.Кандидатствала за еднократна помощ, но й отказали с мотива, че парите се отпускат за болни деца.Храна, памперси и завивки е това, от което Атанаска има спешна нужда.
"Не исках да стигам дотам, но съм готова на дело, за да му докажа, че той е биологичният им баща", казва младата жена през сълзи и не спира да мечтае за сплотено семейство, здраве за децата си и възможност да им осигури добро бъдеще.

Ако искате да помогнете на Атанаска Йотова, можете да се свържете с нея на адрес:
с. Скутаре, ул. "Хан Аспарух" №4
телефон: 0878 60 13 61