"Щедър хладилник" си търси място в Пловдив

"Щедър хладилник" като част от националната инициатива "Ако си дал" пристигна през почивните дни в Пловдив.Кампанията е свързана с поставяне на празни хладилници на различни места в големите градове, а апелът е към дарители и собственици на заведения да не изхвърлят храна, а ако имат останали продукти в срок на годност, да напълнят с тях хладилниците. След това храната ще се раздава на социално слаби и хора без доходи.


Имаме и място, където ще постави хладилника, осигурено от собственик на заведение в центъра на града, който подкрепя нашата кампания, сподели в интервю за програма "Точно днес" на радио "Пловдив"15-годишният ученик Мино Караджов, автор на платформата "Ако си дал".
Тийнейджърът изрази опасение обаче, че заради наредба на Община Пловдив от миналата година хладилникът не може да се постави на Главната улица.

Според Мино Караджов имало отправена молба до общинската администрация за разрешение, но оттам не давали никакъв отговор.

Ако стартира и в Пловдив кампанията, по думите на Мино, ще се даде възможност на дарители и доброволци да помагат с хранителни продукти на социално слаби хора.