Молебен за по-малко катастрофи в Пловдив

Здравко Димитров инициира молебен за жертвите на пътя

 

Стотици  миряни посрещнаха  в Пловдив мощите на Свети Димитър. Те бяха пренесени с Литийно шествие до Митрополитския храм "Света Марина". Светинята бе охранявана зорко от  полицейски коли и мотоциклетисти от специализираното звено "Сигма".


Дясната ръка на светеца, наричан от народа Солунския чудотворец, бе донесена от Гърция от архимандрит Атинагор, протосингел на Негово високопреосвещенство митрополита на Верия, Науса и Кампания Пантелеймон. Под звуците на военен оркестър, звъна на църковните камбани и гръм на фойерверки литийното шествието с мощите на светеца тръгна към митрополитския храм "Света Марина", съобщават колегите от plovdivskinovini.com


То бе водено от  Пловдивския митрополит Николай и множество свещеници, църковни хоругви и иконата на Света Богородица и  премина тържествено по Главната улица, за да стигне до  храма "Света Марина". 

Там Негово Високо Преосвещенство Пловдивски Митрополит Николай  отслужи молебен за здраве, закрила и преустановяване на нещастните случаи предизвикани от катастрофи по пътя по инициатива на народния представител от ГЕРБ Здравко Димитров.

Храмът "Света Марина" остана отворен през цялата нощ, за да могат всички желаещи миряни да се поклонят пред светите мощи.

Днес Митрополит Николай ще отслужи празнична света литургия от 9.00 часа в присъствието на митрополоти, свщеници и епископи.

Днес от 9:00 часа ще се отслужи съборна архиерейска света литургия в митрополитския храм на Пловдив "Света Марина". Светите мощи ще останат за поклонение до вечерта на 17 юли. Храмът ще бъде отворен през цялата нощ, а утре светинята ще бъде върната в епархията, от която бе донесена.