Над 800 фирми на панаира в Пловдив, 54 от тях се върнаха отново в Международния изложбен център

 54 фирми отново се върнаха да участват в Международния технически панаир в Пловдив. Това съобщи председателят на Съвета на директорите Иван Соколов. Тази година се акцентира на иновациите по време на изложението.

Представени са над 30 новости в различни сектори, а изложението е среща на иновативните идеи, които очертават перспективите за развитие на различни отрасли. Увеличават се фирмите в сферата на машиностроенето и тези, които предлагат продукти с сферата на строителството.
"Представянето на иновации е отличителна черта на най-големия бизнесфорум за инвестиционни стоки и технолигии в Югоизточна Европа, което очертава профила на икономиката. Бизнесът е станал по-смел при внедряването на върхови технологии, което е особено важно за новия програмен период 2014-2020 г., защото България ще има повече средства за тях", заяви в словото си Иван Соколов. Лентата преряза вицепремиерът Екатерина Захариева. "Международният панарир в Пловдив запази своято водеща роля за привличане на предприемчивите и активните в бизнеса", подчерта в словото си Захариева. След това разгледа изложението и поговори с представителите на фирмите.
Министър Захариева обяви, че на панаира участват 860 директни изложители и са представени фирми от 37 държави.
По време на изложението ще бъде проведен Европейски бизнес форум, Дни на зелената енергия, семинар "Европейските фондове в България, програмен период 2014-2020", Шоу с роботи. Заради юбилейното издание билетите са намалени на 4 лева, а за инвалиди, студенти и ученици е 2 лева.