Празници на Стария град в Пловдив....цяла седмица

Тази година празничната седмица е под наслов "Адрес на човечността"


15 старинни стенни часовници ще ударят едновременно точно в 17 ч. днес, за да оповестят началото на традиционната седмица на Стария град в Пловдив.

Тази година празниците са под наслов "Адрес на човечността". Старинните часовници са част от изложбата "Стрелките на времето". Два часа след техния звън започва концертът "Заедно" на ансамблите "Тракия" и "Филип Кутев". Във вторник (23 септември) в Данчовата къща се открива уникална изложба, посветена на Иван Вазов, в която са събрани подаръците, дарени на великия поет от Пловдив. Там ще бъде и премиерата на книгата на Катя Зографова " Неканоничният Вазов".Същият ден започват и проявите от уникалния пленер на ковачите, в рамките на който ще се проведе състезание за изработване на различни предмети. Фестивалът продължава в четвъртък (25 септември) с Есенен панаир на занаятите и изложби. В петък (26 септември) на няколко места в Стария град ще бъдат организирани "Работилнички за сръчни ръчички", специално за децата, които искат да творят.

В събота ще се проведе най-зрелищното събитие от празниците - шествие с костюми от XIX век.Празниците продължават в неделя (28 септември), когато на Лапидариума ще има концерт на пловдивски таланти, а в Бялата къща ще вървят прожекции на филми от колекцията "Това е България".

Пълната програма: http://oldplovdiv.com/events/59