Ето така се празнува ЕСК 2019 в Пловдив

Стотици пловдивчани изпълниха дългата близо половин километър картонена маса, за да отпразнуват избирането на града за Европейската столица на култура.

Още от 11 часа главната улица се изпълни с хиляди хора, които обменяха своята изключително позитивна енергия и искрено се радваха на победата на града в надпреварата за културна столица на Европа.Кметът на града, придружаван от зам.-кметът по културата Стефан Стоянов, областният управител Розалин Петков и активистите от фондация „Пловдив 2019“ непрекъснато приемаха поздравление и се снимаха за спомен с гражданите, които истински се радваха и вълнуваха. Точно в 12.55 часа, кметът изнесе приветственото си слово в което каза „Малко са моментите, които оставят в историята на един град, за които се говори с десетилетия. Ние, съвременниците на Пловдив сме щастливи, че живеем в такъв момент. Нека всички заедно да се поздравим с този исторически успех за нашия град. До днес Пловдив бе кандидат за Европейска столица на културата, от днес Пловдив е българската столица на Европа!“

Пловдив се обръща към всички градове, които участваха в надпреварата, като им казва, че те няма да бъдат забавени. Подаваме ръка за съвместна работа през оставащите пет години на всички наши приятели и партньори, за да можем да се представим достойно, каза в емоционалната си слово Тотев.

Веднага след речта,колегите от Дарик съобщиха,че хорът на пловдивската опера и солистите Ивайло Михайлов и Евгения Ралчева изпълниха Наздравица от операта „Тоска“.