Кметът на Пловдив Иван Тотев се моли за сняг

     Пловдивският градоначалник се моли за сняг.Нечуваната и невижданата просба на български кмет се случи в петък вечерта във фейсбук, където Тотев пусна в профила си следния текст -„Чета в Синоптик.бг, утре най-после сняг. Дано !!! До къде стигнахме, от Общината да се молим за сняг http://sinoptik.bg/plovdiv-bulgaria-100728193/10-days”. Под това желание има десетки коментари, които също се присъединяват към общинските молитви, но в същото време  още толкова загрижени граждани пък изразяват опасения, че очакваният сняг може да изненада общинската администрация и да не съумее да се справи с почистването, ако  падне малко повече от мечтаните десетина сантиметра.

      Всъщност първата зима като кмет Тотев трябваше да се справя с огромните снеговалежи, започнали на 26 януари сутринта и с прекъсвания през няколки дни, снежинките продължиха да покриват булеварди и улици почти до 8 март. Тогава служителите на ОП „Чистота” се видяха в чудо, защото работиха на смени по 24 часа в денонощието, само и само да направят макар и малки пътечки по тротоарите, а паркираните и затрупани коли на гражданите по булеварди и улички  още повече  затрудниха работата на чистачите.

      Сега остава молитвата да бъде умерената, та и дебелината на снега и също…, макар, че пък българската поговорка гласи-„Дебел сняг, голям комат”. Тъй като няма по-голям от хляба, каквото дойде…, ще се търпи…. Така, че и ние се присъединяваме към кметските молитви,  които навярно от месеци насам са предхождани от тези на планинарите.