До 3 месеца ще има Кръгово пред Водната палата в Пловдив

Кръговото кръстовище до Водната палата в Пловдив е вторият голям проект за годината, който осъществява общината. Това заяви кметът Иван Тотев след като даде старт на реконструкцията  на пътния участък.

Той се работи от три години и е преминал всички обществени обсъждания, потдърди градоначалникът. 

Основната цел е прехвърляна на трафика на превозните средства от бул. «Шести септември» към бул. «Марица-юг», обясни още Тотев.

Проектът предвижда  да бъде изградено трилентово кръгово  движение , също и преасфалтиране на бул „Цар Борис ІІІ Обединител” от бул. „Марица”-юг до бул. „Шести септември”. Тук се включва и реконструкция на тротоарните настилки от двете страни, което започна от днес. 

 

Ще бъде премахнато и рекламното съоръжение, което е над самия булевард и скрива изгледа към Стария град. Предстои и ремонт в съседство на ул. «4-ти януари», където бе старата сграда на ТЕЛК.  Предвидените са средства около 900 000 лв. След две седмици ще се спре поетапно движението в източната част на бул. «Цар Борис III Обединител». 

Крайният срок на изпълнение на проекта е 90 дни, потвърдиха от общината. Подземното преминаване в тази зона ще се заложи за следващата година в новия бюджет.Кметът Иван Тотев заяви днес, че до края на юни започва работа и по реконструкция на  бул. «Христо Ботев» и ул. «Петко Д. Петков».  Остава проблем закъснението в ремонтите по моста на река Марица на  бул. «Васил Априлов». Там заради валежите не може да се положи хидроизолация.