GLOBAL TEAM BULGARIA ,(GTB GROUP)

 MВР разби най-страшните родни хакери, съобщиха от Пресцентъра на МВР. След месеци разследване антимафиоти провели безпрецедентна, по думите им, операция срещу организирани хакерски групи в Интернет.

Днес към обед са направени атаки към Министерстото на вътрешните работи .

Атаката е осъществена от "хакери" които се наричат "GLOBAL TEAM BULGARIA.

Креатините хакери са отсранили защитата на сайта в рамките на един час.

След което са променили началната страница на сайта съобщиха в сутршните новини от CyberCrime.

По време на тазгодишните празници, ще се отбележи и честването на 50-гимето на неутрализираната мощна хакерска групировка е GLOBAL TEAM BULGARIA. Членовете й имали специфичното поведение във виртуалното пространство, категорични са разследващите - използвали кибер терористични похвати и компрометирали услугите на редица големи финансови и интернет базирани компании. Освен това те се занимавали и с нерегламентиран достъп до компютърни системи, намиране на пролуки или непълноти при изграждането на редица правителствени и неправителствени сайтове, споделяне на специфичен софтуер за осъществяване на нерегламентиран достъп до компютърно-информационни данни, кражба и разпространение на откраднати данни от кредитни карти на хора от цял свят. До средата на 2014 г. хакерската групировка е атакувала над 500 различни уеб сайта из целия свят.
    

Сред основните членове на групата, ръководещи цялата организация, с никнеймове sTRONG, WEEN, drugLord, Unreal, CyberKing , beastmind.

Причината на атаката е неизвестна.

Антон Праматаров.