Така ще се гласува на изборите през ноември!?

izbori mashinaПЪРВИ екран на машината:
Избирателят застава пред машината. Тя се активира с карта с надпис „Избирател”. На монитора ще се появи следният надпис: „ПОСОЧЕТЕ В КОИ ИЗБОРИ ЩЕ ГЛАСУВАТЕ?”. Под този надпис ще има 3 опции в три полета.

Прочети още...

Юридическа „Публична администрация“ в ПУ – магистърска програма в 3 семестъра

paunov PAДоц. д-р Христо Паунов:
Програмата „Публична администрация“ в ПУ подготвя ръководни кадри

Доц. д-р Христо Паунов е омбудсман на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ и ръководител на Магистърската програма „Публична администрация“, която е към Юридическия факултет. Той ни разказа какви са предимствата да се придобие диплома за магистър в професионално направление „Администрация и управление“, но от Юридически факултет.

Прочети още...

Сдружение „Изкуство днес“ представя 27-мо издание на „Седмицата на съвременното изкуство“ 2021

Йохан Лорбер тарзан се завръщаЗа първи път „Седмицата на съвременното изкуство“ излиза изцяло извън Баня „Старинна” в публичното пространство. Тази година тя ще се проведе от 11.09. до 18.09. на различни локации в централната част на град Пловдив. CONTEXTUS включва серия от арт инсталации и акции на съвременни артисти, отбелязващи 100-годишнината от рождението на един от най-влиятелните и значими творци на 20 век – Йозеф Бойс. Латинската дума CONTEXTUS, която най-общо може да се преведе като „връзка, съгласуваност“, илюстрира търсената в проекта взаимообвързаност между самата художествена намеса и пространството, в което е осъществена. Чрез реакцията на зрителите изкуството директно или опосредствано влияе и променя социалната среда. По този начин се въплътява базовата концепция на Бойс, че „всеки е творческа личност по рождение, той може да формира и трансформира собствения си живот и обществото, в което съществува.“

Прочети още...

Президента на Република България Румен Радев на 5 и 6 в Пловдив област

RadevНа 5 септември от 18 ч. в град Съединение Президентът на Република България Румен Радев  ще присъства на тържествата, посветени на 136 години от Съединението на България.

Прочети още...

Карта на регионалните помощи на Република България за периода 2022-2027

ministerski savetМинистерският съвет одобри Карта на регионалните помощи на Република България за периода 2022- 2027 г. и оправомощи министъра на финансите да подаде уведомление до Европейската комисия. Действащата Карта на регионалните помощи на Република България за периода 2014-2020 г. изтича на 31 декември 2021 г.

Прочети още...