Абрашев сдаде на Георгиев в Калояново, Вангов на Петров

След 16 години начело на община Калояново Александър Абрашев издаде кабинета, и стола, и връзката ключове, и печата. Колкото и странно да звучи все пак в България се намери един общински кмет, който сам да каже „стига” и да даде път на други да продължат това, което той е започнал.  На тези местни избори той не участва и използвайки езика на спорта, който обича, а именно футбола, той гледа двубоя от страни, като зрител, но като че ли и като треньор, за тези, които след него ще заиграят общинската игра на местно ниво. Неговият съпартиец Георги Георгиев спечели кметските избори и от днес вече седна на стола, на чийто титуляр 4 мандата бе Абрашев. 

Прочети още...

Те се борят за хорското доверие в община Калояново

Шестима са кандидатите за кмет на община Калояново. Това показват данните от публичния регистър на ОИК Калояново, които са видни и в интернет. Общият брой на партиите и коалициите, които са излъчили кандидати з акметове на села и листи за общински съветници са 11. От 12 общо партии, подали заявление за участие, единствено партия "Движение напред България" не е излъчила кандидати.

Прочети още...

На изпроводяк със Сашо Абрашев

В деня, когато православната църква празнува Варя, Надежда, Любов и майка им София, кметът на община Калояново  Александър Абрашев се сбогува с Общинския съвет. На последната сесия не само за този мандат, но и последна за него като кмет на община Калояново, той направи своеобразен мини отчет за това какво е направил, заедно с всички онези негови колеги, които са били съветници в предишните мандати. Абрашев е кмет на Калояново от 1999 до сега-общо 4 мандата. Отказва се от следващата надпревара в местните избори, които чукат на вратата.

Прочети още...

В Сухозем отдават почит на загинали военен и невинни жервти преди 71 години

Представители на Националната гвардия на щата Орегон и  военното аташе на САЩ в България полк.Джеймс Кроухърст присъстваха на церемония по полагане на цветя пред мемориала на  загиналия край пловдивското село Сухозем през 1944 година американски пилот л-т Дейвид Р. Кингсли. Летецът се разбива на 23 юни със самолет Б-17, "Летяща крепост", повреден по време на немска противовъздушна атака, като на земята убива 7 цивилни българи от фамилията Дуралийски.

Прочети още...

Стълб по средата на улица и в село Дуванлии

Последният един месец спокойно може да бъде наречен „30-дневката на диреците по средата на улицата”. Над десет са случаите в цялата страна, които показват как заради кабели или пък заради безхаберието на някого, бетонни стълбове са издигнати буквално по средата на пътя и не само мисловно, но и фактически разделят платното на две части. Един от фрапиращите случаи бе в района Трън, където след ремонт на пътя, беше асфалтиран дирек. След него се появи и подобно стърчащ във Варна и още къде ли не из цялата страна. Е и Пловдивска област не остава по-назад.

Прочети още...