Новият кмет на Раковски: Първо готвим селищата за зимата, след това правим „Бюджет 2016”

Първата задача пред Павел Гуджеров като кмет на община Раковски е да подготви селищата за предстоящата зима. Това съобщи самият той пред репортера ни, след като положи клетва и стъпи в длъжност. Доскорошният заместник-министър на околната среда и водите ще приложи наученото от държавното управление и на местно ниво-ето затова на първо място ще се заеме с почистването на дигите и каналите, а там където е необходимо ще се направят подпорни стени.

„Не искам зимата, дъждовете и снеговете да ни изненадат, а от това да страдат жители на нашите селища. Не искам да има повече наводнение в Белозем, както и на другите места. Смятам, че това е основното, което трябва да свършим през предстоящите няколко дни и седмици. След това се заемаме с изготвянето на Бюджет 2016, уточни Гуджеров.


Следващите стъпки пред екипа на Гуждеров, който той очаквано ще изгради през първите седмици от кметуването си, ще бъдат проектирането на нови детски ясли в селата Стряма и Белозем, и довършване на канализацията в кв. „Парчевич”, Без да се степенуват, но в рамките на допустимите срокове ще започне и санирането на културните сгради в общината и смяната на дограмите по сградите на читалищата.


Редом с Павел Гуждеров, клетва положиха и новите общински съветници, които през следващите 4 години трябва да бъдат освен подкрепа за добрите управленски решения, но и истински коректив за онези, които са вредни или не са в полза на народа от община Раковски. За председател на ОбС беше избран Младен Шишков, който бе на този пост и предишния мандат, и в по –предишния. Според колегите си, той е най-подготвен да бъде Пръв сред равни в местния парламент на Раковски. В този мандат ГЕРБ имат пълно мнозинство в Общинския съвет и къде на шега, къде на майтап днес се чуваха думи от рода на това, че пълното мнозинство, колкото и да е хубаво, понякога е и вредно за партията.

Така, че мнозинството ще разчита на опозицията в лицето на БСП да бъдат онзи коректив за несправедливите управленски решения и в същото време да предлага по-добри, ако тези на управляващите не са толкова добре реализуеми. В този мандат БСП ще разчита на четирима свои представители, сред които и две млади съветнички, което е добре и за партията, и за самата община, смята доайенът сред съветниците от левицата Петър Антонов, който спомена и имената на двете си колежки-Татяна Изевкова и Ралица Сатанска. Опозиция ще бъдат и двамата съветници от коалицията около Мария Джатова и единият представител на партия „Движение Напред България”.

Иван Кърчев