Социалните копват Ян Бибиян от Раковски, жителите на града искат истината за отец Димитър

Социални работници, психолози и педагози от Центъра за обществена подкрепа в Раковски вече работят с шестгодишния Енрике и неговата майка Златка Гешева. Това съобщи  Георги Граматиков, н-к  отдел „Социална закрила” към Дирекция „Социално подпомагане” в Раковски.


Припомням, че социалната служба се самосезира след обвиненията на Златка Гешева, че Енрике  е бил заключен и бит  от отец Димитър от храм „Пресвето сърце Исусово” преди малко повече от седмица.  
По думите на Граматиков в Раковски е бил свикан мултидисциплинарен екип и е извършена проверка в дома на детето.  Според социалния работник  Енрике е в добро физическо и психическо здраве и няма следи от наранявания.
От социалната служба са включили майката в група за укрепване на родителския капацитет с цел тя да отделя повече внимание на сина си.
 В момента Златка Гешева сама отглежда шестгодишното дете и затова през следващите месеци  с нея и момчето ще работят специалистите от  отдела, обясни Граматиков.

След тази проверка в града се надига огромна вълна недоволство срещу майката, която наклевети публично свещеникът, направил толкова много през последните години не само за Раковски, но и за всички католически общности в страната. Ако проверката, направена от този екип се окаже истина, то може да се направи обоснова предположение, че майката е излъгала, че сина й, който всички наричат хулиганчето, е излъгал и нея и цяла България.

Няма нищо чудно ако Енрике се е бил с други момчета, да е скрил това от майка си, и после тя по най-лесния начин да натопи божия служител,че уж той е "напакостил" върху отрочето й, което тя сама признава преди няколко дни, пред други медии, че момчето никак не е от най-послушните и да пропусни фактите, че евентуално момчето се е въплътило отново в ролята на лошия Ян Биниян.

Да припомним, че стотици хора се включиха в подкрепа на свещеника о. Димитър и вярват, че той по никакъв начин не би посегнал на детото, каквото и да е сторило то. Все пак се очакват конкретните резултати от редицата проверки, които стартираха няколко държавни и общински институции.

* Снимка: Освен богослужението, едно от другите основни занимания на отец Димитър е именно възпитанието на подрастващото поколение, а не насилието над тях

Иван Кърчев