Децата на Раковски ликуват-дървена ваканция споява тази за 3 март

rakovski parkЗаради усложонената зимна обстановка  и влошените метеорологични условия всичките 5 основни  и 2 средни  училища в община Раковски  няма да провеждат учебни занятия на 28,1 и 2 март включително. Заповедта е издадена от кмета на общината Павел Гуджеров.

Прочети още...

Осветиха църковния орган в Раковски

organ-rakowski1Старинен тръбен орган вече оглася литургиите в църквата "Пресвето Сърце Исусово" в град Раковски. Той беше осветен за храмовия празник. Заради сглобяването му, италианския орган-майстор, който го е реставрирал, прекара почти месец в България. Преди това музикалният инструмент е служил на вярващите в енория в Германия, уточниха колегите от БНТ 2.
Инструменти от този тип са рядкост за България, а за църквата в Раковски е сбъдната мечта да притежава такъв орган. Той е на възраст около 60 години, което го прави още по-ценен.

Прочети още...

Хора и щъркели се радват на арт фестивал в Белозем

bezozem artКметът на Раковски Павел Гуджеров бе официален гост на откриването на петото издание на Фестивалът на изкуствата "АРТ БЕЛОЗЕМ" .Събитието стартира с изпълнения  на китарен ансамбъл "CHITARRA CAMERATA" към НУМТИИ "Д. Петков" с ръководител д-р Милена Вълчева и китарен ансамбъл "АКАДЕМИКА" към АМТИИ с ръководител доц.Стела Митева- Динкова в католическия храм "Св. Франциск от Асизи" в  Белозем.

Прочети още...

Патрул пази раковчани денонощно

За изключително краткия период от два месеца след провеждането на местните избори 2015 г. кмета на община Раковски успя да изпълни още една важна точка от предизборната си програма, а именно „Сигурност и общинска охрана за населението на община Раковски“.Вече са налице и отношенията с организация, която ще се грижи за сигурността на населението в общината.

Прочети още...

Новият кмет на Раковски: Първо готвим селищата за зимата, след това правим „Бюджет 2016”

Първата задача пред Павел Гуджеров като кмет на община Раковски е да подготви селищата за предстоящата зима. Това съобщи самият той пред репортера ни, след като положи клетва и стъпи в длъжност. Доскорошният заместник-министър на околната среда и водите ще приложи наученото от държавното управление и на местно ниво-ето затова на първо място ще се заеме с почистването на дигите и каналите, а там където е необходимо ще се направят подпорни стени.

Прочети още...