Димитър Дъбов в Асеновград: Хората знаят,че БСП увеличи социалните придобивки и минималната заплата-можем да продължим в тази посока

Това е третия избор за една година и, разбира се,  много изтощително за хората. В момента всички медии ни облъчват, всеки се появява в някоя телевизия и се изявява като политик.

Хората вече не им се слуша и не им се занимава с това, но за съжаление ситуацията в България е такава. Ето защо ние заявяваме, че имаме самочувствието да продължим да управляваме, защото за една година се постигна много – сподели пред избиратели предимно от социалната сфера Димитър Дъбов, водач на листата на „БСП лява България” в Пловдив област. В срещата участва и кандидатът на БСП от Асеновград Манол Генов. Кандидатите за народни представители припомниха някои от постиженията в управлението на правителството с мандата на БСП само за една година. Ето какво казаха: Увеличихме обезщетението  за отглеждане на дете от 1 до 2 години на 340 лева, надбавките за второ дете  от 35 на 50 лева, парите за първокласник от 150 на 250 лева, обезщетението на дете с увреждания от 180 на 240 лева. Осиновителите на деца от 2 до 5 години ползват обезщетение за отглеждане на дете.Намалихме  срока за изчисляване на обезщететието за майчинство  от 24 на 18 месеца. Спряхме увеличението на стаж и възраст за пенсиониране. Върнахме индексирането на пенсиите и коледните и великденски надбавки за пенсионерите.