Културни празници в Асеновград

За втори път БСП Асеновград събра най-танцуващите и ритмични млади хора от общината на едно място. 

На 29 април, по повод Международния ден на танца, за втора поредна година Общинският партиен съвет на БСП организира пролетен хепънинг „Фиестата на танца”, който се проведе на  площад „Акад. Николай Хайтов” в Асеновград.

            Танцът е мистерия. Танцът е изкуство, което освобождава тялото от сивотата на ежедневието Тук, в Асеновград, всеки знае, че имаме огромно богатство на танцови състави и най-разнообразни културни организации, с традиции и обичаи. Точно за това за втора поредна година се организира пролетния хепънинг „Фиестата на танца”, каза председателят на Младежкото обединение в града Сийка Киркова.В своеобразна надпревара за аплодисментите на публиката танцуваха съставите „Везаница”,  „Ади”,  „Дивна”,  „Станимаклийче” „Станимака”, Балетно студио „Терпсихора”, Студио за модерен балет „Уизис” и студио „Индиго” .  в  ритъма на танца се включиха и създателите на първия български Break dance албум „Живот на пода” – Цецо & Skill Брейк-денс състав Back2DaRoots.Всички  участници са  са нашите Посланници на Танца и се надяваме през следващата година тук, на площада в Асеновград своята танцова среща да си дадат още състави, защо не и от цялата Пловдив област, казаха организаторите.

Наред с това, в Асеновград започват майските културни празници. Фотоизложба "Поглед към миналото на Асеновград" се открива днес в градската библиотека "Паисий Хилендарски". Експозицията включва 130 фотографии на 20 автора, а най-старата снимка е от 1935 година. 

Изложбата ще открие кметът на общината Емил Караиванов, а с нея стартират майските културни тържества, които тази година са посветени на 80-годишнината от преименуването на Станимака в Асеновград.