В Съединение- нова година, нов вицекмет, нов общински съветник

KrislovaС настъпването на новата 2018 година, община Съединение си има нов заместник-кмет. Петя Червенакова вече е новото вице на Атанас Балкански и сяда на стола на Ангел Къцов. За сега не са ясни причините за рокадата, която доведе и до нов общински съветник в местния парламент на някогашното Голямо конаре, а днес Съединение.

     Червенакова до сега бе общински съветник, но след като зае стола на вицекмет освободи мястото си на следващия в листата на ГЕРБ. Общинската избирателна комисия определи, че това е Кристина Крислова( на снимката). От 2010 година е част от политическата партия и нейната областна младежка структура. Два пъти е била избирана за секретар на МГЕРБ Пловдив-област.
След като получи удостоверението си от ОИК, Крислова спази изискването и положи клетва на сесия на Общинския съвет. Тя ще се присъедини към постоянната комисия по социална политика, социална дейност, вероизповедание, наука, култура, образование, спорт, туризъм, младежки дейности, транспорт и здравеопазване, която комисия, макар и с дълго име, до сега се оглавяваше от Петя Червенакова.

     Предстои да се избере и председател на самата комисия, като малко вероятно е да бъде новата съветничка, тъй като тя влиза за първи път в местния парламент на община Съединение.

Младата съветничка е завършила английска филология, като от 2011 г. асистент и преподавател по юридически английски език в ЮФ на ПУ „Паисий Хилендарски”.Специализирала в Европейския парламент в Брюксел, където е работила с евродепутати в областта на културата и образованието и е гост-лектор в университе в Чехия, Франция, Австрия и Гърция.

А извън политиката, Съединение се стяга за сурвакарския празник, който отколе се празнува на 13-ти срещу 14-ти януари, известен като „Куди”, макар и по стар стил, съединенци си го честват и като стара Нова година.

Иван Кърчев