След Куклен, Брезово и в Съединение кмет задържан

3ам.-кметът на Съединение Георги Трендафилов е в ареста за длъжностно присвояване на 15 000 лева от бюджета на града.През 2013 г. той е дръпнал 7300 и през 2014 - още 7700 лева от хазната на Голямо Конаре.Преди броени минути на Трендафилов е повдигнато обвинение.

Сумата от 15 000 лева е гласувана от ОбС за честването на празника на града на 6-ти септември 2013 г. и 2014 г.През 2013 г. Трендафилов представил фактури за 7300 лева, които взел от касата на общината.Парите са предвидени за озвучаване, за което е наета сватбена агенция, въпреки че община Съединение си има щатен озвучител.Сумата трябвало да бъде предадена на агенцията на ръка.През 2014 г. по същата схема - за фирмата за озвучаване, зам.-кметът прибира 7700 лева.Ето и съобщението на Окръжната прокуратура:Уведомяваме Ви, че при проведена на 13.11.2014 г. от отдел „Икономическа полиция” при ОД на МВР – Пловдив, под ръководството на Окръжна прокуратура – Пловдив операция, за 24 часа, по реда на ЗМВР, бе задържан Г.Т. – заместник - кмет на Община Съединение.Към днешната дата на Г.Т. са повдигнати обвинения за извършено при условията на продължавано престъпление длъжностно присвояване на парични средства от общинския бюджет в общ размер на 15 000 лв., предназначени за честванията на празника на гр. Съединение през 2013 и 2014 г.Предвиденото от закона наказание за това престъпление е лишаване от свобода до осем години, като съдът може да постанови и конфискация на част от имуществото на обвиняемия и да го лиши от права да заема определена държавна или обществена длъжност.Обвиняемият е задържан с постановление на наблюдаващия прокурор за срок от 72 часа.Съобразно законово установените правила на подсъдността, понастоящем делото е изпратено по компетентност на Районна прокуратура - Пловдив. Разследването продължава.


"Във връзка с появилата се информация за задържане на заместник-кмета на Община Съединение Георги Трендафилов потвърждавам, че се извърши такава проверка от Икономическа полиция, но нямам информация за нарушението.По думите на полицаите, научих, че става въпрос за плащане за някакво озвучаване.Всичко, което поискаха разследващите, беше предоставено на Икономическа полиция.Към мен не са задавани конкретни въпроси.Мога да дам конкретна информация, когато имам информация по случая.Разпитани са били и други общински служители във връзка със случая, като същите са предоставили всички изискуеми документи, заяви кметът на Община Съединение Георги Руменов.