В Съединение- нова година, нов вицекмет, нов общински съветник

KrislovaС настъпването на новата 2018 година, община Съединение си има нов заместник-кмет. Петя Червенакова вече е новото вице на Атанас Балкански и сяда на стола на Ангел Къцов. За сега не са ясни причините за рокадата, която доведе и до нов общински съветник в местния парламент на някогашното Голямо конаре, а днес Съединение.

Прочети още...

Съединение без титулярен кмет, може да има частични избори за нов управник

Saedinenie sesia1Кметът на Съединение Атанас Балкански  бе отстранен от длъжност с решение на ОИК. Припомням, че общинските съветници още през  януари поискаха отстраняването му, защото притежава фирми, което е в нарушение с кметския му пост.

Прочети още...

След Пловдив, и в Съединение жена стана съветник номер 1

Новият кмет на община Съединение Атанас Балкански положи клетва. Това стана в препълнената зала, където заедно с новите общински съветници и кметовете на кметства, обещаха и се подписаха под клетвените листове, че занапред, в продължение на 4 години ще работят за добруването на жителите на община Съединение.

Прочети още...

6 напират за кметския стол в Съединение

Шестима искат кметския стол в бившето село Голямо Конаре, сега град Съединение.Това показват данните от публичния регистър на ОИК, които са видни и в интернет. Общият брой на партиите и коалициите, които са излъчили кандидати з акметове на села и листи за общински съветници са 9. Един от тях е независим за и то за село Царимир.

Прочети още...

По стъпките на Голямоконарската чета

От Съединение пред Войсил, Бенковски, Царацоро и в Пловдив

СНЦ "Демократичен съюз на жените" - гр. Съединение и НЧ "Съединение" - гр. Съединение ще проведат автопоход „По стъпките на Голямоконарската чета". Събитието се организира по повод 130-та годишнина от Съединението на Княжество България и Източна Румелия исторически факт, чийто аналог е единствено Освобождението от 1878 година, Автоколоната, начело със знамето  на Съединисткото движение ще премине точно по пътя на Чардафоновата чета със съзнанието, че приносът на голямоконарци в целокупната  българска история е акта от 1885 година.

Прочети още...