Кметът на Кричим с поздрав за 1 ноември-Ден на народните будители

Atanas Kalchev-kabinetУважаемо читалищно ръководство,
Уважаеми читалищни деятели, съмишленици и самодейци,


Приемете моите сърдечни поздравления по случай 1-ви ноември - Денят на народните будители, който не случайно е и патронен празник на Народно читалище “Пробуда - 1912” гр. Кричим!


1 -ви ноември е дата, на която България се покланя пред онези заслужили българи, които със слово и дела през вековете опазиха българската духовност, език и култура, и завещаха на бъдещите поколения стремеж към знание, будност и национално самочуствие.
Днешния празник е признание за всички Вас - творци, радетели и даровити хора. Именно на тази дата преди 20 години беше основана групата за “Автентичен фолклор” при Народно читалище “Пробуда - 1912г.” с ръководител г-н Георги Маринов. 20 години са един достоен юбилей, белязан от усилията, любовта, почитта и признателноста на няколко поколения любители на неизчерпаемия и прекрасен български фолклор.


Уважаеми читалищни дейци, на този ден сме длъжни да благодарим искрено и сърдечно, и на всички Вас, които поддържате духа на читалището, което и днес е духовен и културен център на всички нас.


Всеобщи са вярата и убеждението, че въпреки трудностите, и за напред Читалището, и неговите деятели, ще разпръскват светлината на знанието, художественото творчество и културата, ще допринася за обогатяването на духовния ни живот, за укрепване на българщината и единството на хората в нашия град. На всички пожелавам здраве, много творчески идеи и успехи в благородното читалищно дело!

Честит празник!