Кметът на Кричим брани общинската мера от самозванци-еколози

Atanas Kalchev-kabinetКметът на община Кричим Атанас Калчев отправимного сериозна препоръка към жители на друга община, които правят опити да се бъркат в управлението на общинска територия на община Кричим, а те самите не са жители на същата. Видно от поста на кмета в социалните мрежи става дума за хора, които са от съседна община и под формата на самозванци-еколози искат да попречат на реализацията на стремят да провалят екологични проекти, както на община Кричим, така и на общините Стамболийски и Съединение.

Според поста на кмета на Кричим зад този по думите му " патриотичен инициативен комитет", стоят нечисти помисли за обслужване на частните бизнес интереси на различни корпорации. Този път кметът запази имената им, но е категоричен, че ако действията на тези хора продължат против развитието на община Кричим, то тогава ще предприеме необходимите мерки.

Ето и целия призив:

Горещо препоръчвам на така нареченото “ръководство”, на така наречения “патриотичен инициативен комитет на куртовоконарци и новоселци”, да спрат да “мислят” и да се “занимават” с инфраструктурата (вкл. мостови съоръжения, свързващи пътища, било то полски или други), защитените зони за местообитанията на различните видове птици и насекоми, местата на определени мъхове и растения, прелетния път на птиците, които се намират на територията на община Кричим и над нея (имам предвид прелетния път), а да се занимават с инфраструктурните и екологичните проблеми в тяхната си община Стамболийски, на територията, на която са разположени и двете населени места и с.Куртово Конаре и с. Ново село.
Също така пак горещо препоръчвам на тези същите, да спрат да обслужват частните бизнес интереси на различни корпорации, холдинги и каквито и да са други, по отношение на кариерата намираща се по-близо до с. Куртово Конаре, но попадаща в землищните граници на общините Кричим и Стамболийски.
Пак горещо препоръчвам на същите тези, скрити зад различни “Природо защитни и екологични организации” да спрат всячески да се стремят да провалят екологични проекти, както на община Кричим, така и на общините Стамболийски и Съединение. Да спрат да се опитват да подвеждат и заблуждават правоохранителните и правораздавателните органи в Р. България в своите “добри намерения, грижа за опазване живота на хората и околната среда”. Да спрат да се опитват да подвеждат и заблуждават с немотивирани и незаконосъобразни искания за “държавническа подкрепа на законноста”, Заместник министър - председателя по Икономическата и Демографската политика, Народни представители от управляващото мнозинство в Народното събрание, МОСВ, Министерство на енергетиката и другите ведомства от централната държавна администрация.
Да завърша с моето мнение за така наречения самопровъзгласил се или избран под някаква форма председател или председателстващ “инициативен комитет на куртовоконарци и новоселци” - човекът е въодушевен от пориви за бързо и лесно забогатяване и във всяка ситуация гледа да се изхитри и да извлече лична изгода. - (този човек и компания присъстват и на протестите в община Банско в “ защита на Пирин планина”). Той е ниско емоционален и етично недоразвит и мисли, че другите не се досещат за дребните му хитрини.