Кметът на Кричим с призив да се спре езика на омраза, идваща от политиците

Kalchev smolianТози език на омразата, който започва да се възвръща между различни политически партии, представени в Народното събрание меко казано, е смущаващо и притеснително. Ние - и християни, и мюсюлмани, и всички етноси, няма как да се преборим с бедността, ниският жизнен стандарт и отсъствието на взаимно доверие, ако представители на различни политически партии ни облъчват и насаждат в душите ни от най- високата трибуна в държавата, каквато е Народното събрание разрушителните енергии на разединението, противопоставянето и омразата.

Начина по който някои политици се “опитват да се разхождат по този хлъзгав терен” водят до разделение в обществото особено на Балканите. Външният свят, от който сме част и ние, е динамичен и нестабилен. Свидетели сме на геополитическо разместване и на властовите системи в световен мащаб. Това състояние на глобалното политическо време създава допълнително чувство на несигурност и тревога.

Меко казано, “неправилното говорене”, ежедневното противопоставяне, липсата на консенсус по основните приоритети на страната и хаотичната смяна на елитите е една от основните причини сега да плащаме висока социалната цена с нисък стандарт, бедност и налудничав популизъм.


Уважаеми дами и господа Народни представители и други представители на политическия елит, съзнавайки, че времето е в Нас, покажете на Нас, Европа и света, че и Ние сме във Времето!

снимка:Архив