Кричим ще продължи да се развива с кмет Атанас Калчев и председател на ОбС Анка Хаджиева

Кметът на Община Кричим Атанас Калчев и новоизбраните общински съветници положиха клетва. Това се случи в присъствието на новия областен управител на област Пловдив Здравко Димитров, чиято първа визита след поемането на поста беше именно в Кричим.„За мен е чест за трети пореден път да заема този пост. Пожелавам на всички здраве, да има диалог и да се работи с хъс, защото от това зависи бъдещето на нашия град”, заяви пред общинските съветници и гости в залата кметът Атанас Калчев.

По време на първото заседание на местния парламент беше избран и председател на Общинския съвет. Подкрепата за поста с 10 гласа „за”, 2 въздържали се и 1 против беше избрана Анка Хаджиева.В третия пореден мандат Атанас Калчев е поставил амбициозни цели пред администрацията„Ще продължи развиването на града.

Имаме 17 готови проекти, които ще бъдат преработени. Ще се залага на инфраструктурата – рехабилитация на пътища, където е минала канализация и ВиК в далечната 2004-2005 година. Ще се изграждат детски и спортни площадки, както и такава за безопасност на движението, на която децата ще се учат на правилата от Закона за движение по пътищата.

Ще заложим и на развитието на туризма - изграждаме екопътеки до Асенова крепост и нова транспортна база. Ще рекултивираме и местното сметище. Това са само част от задачите, които ни предстоят.

Много са нещата, които сме подготвили, сигурен съм,че  ще справим”, коментира кметът на Община Кричим Атанас Калчев.

 

Николина Божилова