В Хисаря не се разбраха за бъдещото управление, ОбС без председател

Четирима общински съветници за сега незнайно от коя формация в местния парламент на Хисарска община си вдигнаха двойно или тройно цената. Причината-във вторник на 17 ще се окажат решаващи за това кой да бъде новият председател на Общинския съвет. След първата сесия местният парламент остана пред ръководител.


Най-възрастният общински съветник, който е и бивш кмет на града на минералните извори Георги Пирянков изпълни законовите разпоредби и води заседанието, на което имаше две номинации за титуляр на ОбС-Бойко Гаврилов от ГЕРБ и Гатьо Султанов от АБВ.

И двата опита да бъде избран председател на ОбС Хисар се оказаха неуспешни. Ще се направи трети опит и ако и той се окаже неуспешен и в рамките на един месец няма председател, то тогава президентът назначава дата за провеждането на нови избори за общински съветници. Това обаче едва ли би се случило, почти е невъзможно-просто един от двата обособили се лагера ще търсят кои са тези четирима съветници, които са пуснали недействителни бюлетини, за да може при следващия избор да се „поправят” и да гласуват за правилния човек.

Като че ли тук ролята на търсач на съветници ще бъде на новата кметица, която също като старата носи името Пенка, само, че с фамилия Дойкова, а не Ганева. Двете дами си размениха поздрави и досегашната предаде огърлицата на властта на своята наследничка на кметския пост.Пред колегите от Карлово.тв Дойкова заяви, че е време да се загърбят  партийните пристрастия, да се обединим и да работим в името на общината.

По думите й стана ясно, че ще вложи цялата си енергия и целия си опит за развитието на града и селата.

Днес тя, 17 общински съветници и кметовете по села се заклеха да служат вярно и достойно на съгражданите си.

Анелия Танева