Най-после се сетиха за пътя Старо Железаре- Ново Железаре

Определено си личи, че сме в година на местни избори. Поне от първите копки, рязане на лентички и още какво ли не правят сега действащите кметове на общини и села, за да се харесат на избирателите. Има места, където почти нищо не се е случило през този мандат, ама сега се започва действието. Хората, които живеят в Хисарска община се надяват това да не се отнася за тях с първата копка за ремонтирането на пътя между селата Старо Железаре-Ново Железаре.

 

 

Този участък е част от пътя Пловдив- Старосел. Общото разстояние, което ще се рмеонтира е 6, 5 км и ще се прави спари от Програмата за развитие на селските райони.Проектът е на стойност 5 718 521 лв.

В предмета й са включени земни, пътни и асфалтови работи; отводнителни мероприятия, както и направа на огради, хоризонтална маркировка и вертикална сигнализация. Земните работи предвиждат разваляния и почистване на трасето, включително отстраняване на дървета и храсти и почистване на банкети, както и изкопни работи.

Пътните работи включват направа на пътна основа от несортиран трошен камък, изпълнение на бетонови бордюри и тротоарна настилка. Изпълнение на асфалтови работи и полагане на плътен асфалтобетон. Отводнителните мероприятия включват изпълнение на бетонови риголи, дренаж, италиански улеи, 3 бр. дъждоприемни шахти и водостоци.

След края на най-любимата церемонията на всички кметове-"Първа копка", местни хора си спретнаха веселба, която бе продължение на Гергьовден, който се тачи много в този край.