Активни граждани на Хисаря с редица инициативи за по-добра градска среда

  Сдружението с нестопанска цел „Платформа за местно развитие”, което  е създадено от активни и млади хора в Хисаря, получи поредното си национално признание. Централната избирателна комисия регистрира неправителствената организация като наблюдател на предстоящите избори на 2 април. Така за законосъобразността и цялостното прозрачно провеждане на вота ще следят наблюдатели, посочени от „Платформа за местно развитие”.

Прочети още...

Областният управител Ангел Стоев ще се срещне с представители на Инициативния комитет от село Кръстевич

krastevichОбластният управител Ангел Стоев ще се срещне с представители на Инициативния комитет от село Кръстевич Срещата е породена от  напрежението и изразената преди дни от жителите на селото  готовност за протести. Срещата е в 16 часа и на нея ще присъстват също кметът на община Хисаря Пенка Ганева и управителят на ВиК Пловдив Спартак Николов.

Прочети още...

Старо Железаре пак е арт сцена, оградите се обогатиха с нови герои

staro jelezareПловдивското село Старо Железаре е може би единственото в страната ни, чиито дворни огради са изрисувани по един уникален начин, представяш нов вид изкуство, което местните жители едва ли са познавали от преди 5 години. От тогава насам вече стана традиция всяко лято да се провежда фестивалът, известен под името „Улично творчество”( "Старо Железаре StreetАrt"), който тази година протича  под мотото на Утопията и мечтите за по-добро бъдеще, съобщи Катажина Пирянкова - един от организаторите на фестивала.

Прочети още...

Полицейски акции в Хисарска и Калояновска общини

POLICEEСпециализирана полицейска операция тече от сутринта на територията на общините Хисаря и Калояново.Смесени екипи на жандармерията, специализирани полицейски сили и служители на районното управление в Хисаря работят по линия на пътния контрол и безопасността на движението, както и за охрана на обществения ред.

Прочети още...

Най-после Общинският съвет в Хисаря с шеф. Кой е той?

Гатьо Султанов спечели битката с Бойко Гаврилов за председател на Общинския съвет в Хисар с 9 на 8 гласа.Султанов бе кандидат за кмет от коалиция Промяна, но не стигна до балотаж.Гаврилов пък бе кандидатурата за шеф на ОбС на ПП ГЕРБ. Той бе председател на ОбС в предишния мандат, когато кмет беше Пенка Ганева.

Прочети още...