Най-после Общинският съвет в Хисаря с шеф. Кой е той?

Гатьо Султанов спечели битката с Бойко Гаврилов за председател на Общинския съвет в Хисар с 9 на 8 гласа.Султанов бе кандидат за кмет от коалиция Промяна, но не стигна до балотаж.Гаврилов пък бе кандидатурата за шеф на ОбС на ПП ГЕРБ. Той бе председател на ОбС в предишния мандат, когато кмет беше Пенка Ганева.

Прочети още...

В Хисаря не се разбраха за бъдещото управление, ОбС без председател

Четирима общински съветници за сега незнайно от коя формация в местния парламент на Хисарска община си вдигнаха двойно или тройно цената. Причината-във вторник на 17 ще се окажат решаващи за това кой да бъде новият председател на Общинския съвет. След първата сесия местният парламент остана пред ръководител.

Прочети още...

Търси се фирма, която да довърши надлеза между Черничево и Хисаря... кога ли ще стане това?

Агенция „Пътна инфраструктура" стартира обществена поръчка за проектиране и доизграждане на надлез и пътна варианта между Калояново – Хисаря.Предвижда се проектът да бъде изпълнен изцяло със средства от републиканския бюджет по програма „Ново строителство". Индикативната стойност е 3,2 млн. лв. без ДДС.

Прочети още...

В Старосел плачат за полицаи

При обиколка из региона директорът на ОДМВР – Пловдив старши комисар Пламен Узунов се срещна с жители на село Старосел. Пред тях той представи предприетите конкретни полицейски мерки за опазване на обществения ред и недопускане на закононарушения в населеното място.По време на срещата старши комисар Узунов получи благодарствено писмо от семейството на 85-годишен мъж, станал жертва на грабеж миналата седмица.

Прочети още...

Най-после се сетиха за пътя Старо Железаре- Ново Железаре

Определено си личи, че сме в година на местни избори. Поне от първите копки, рязане на лентички и още какво ли не правят сега действащите кметове на общини и села, за да се харесат на избирателите. Има места, където почти нищо не се е случило през този мандат, ама сега се започва действието. Хората, които живеят в Хисарска община се надяват това да не се отнася за тях с първата копка за ремонтирането на пътя между селата Старо Железаре-Ново Железаре.

Прочети още...