Смелата жена кандидат-кмет на "Родопи" работи за добруване на всички села

Lidia GimishevaЛидия Гимишева е единствената дама, която има смелостта да се изправи  лице в лице срещу опонентите си като кандидат-кмет на община "Родопи". Това сочат регистрите от ОИК. Тя е издигната от Местна коалиция ”Движение ЗАЕДНО за промяна”, с която участват партии:  ВОЛЯ, Съюз Сводобни Демократи, Движение България на Гражданите, Коалиция Кауза Пловдив  и Граждански организации.

Лидия Гимишева е семейна, има две деца и живее в едно от селата на общината- Белащица. По образование е икономист.Натрупала е изключителни полезен административен и управленски капацитет-била е общински съветник, а също така и Директор на дирекция в Областна управа Пловдив. Познава, както проблемите на администрацията, така и трудностите на гражданите при комуникацията с институциите.Експертни познания в сферата на публичните финанси, общинските бюджети и развитие на административното обслужване на гражданите.


„През последните две години, в борбата ни срещу замърсяването на въздуха и вредния каменодобив на територията на Община Родопи, много хора подкрепиха нашата кауза – депутати от ВОЛЯ, общински съветници от Кауза Пловдив и неправителствени организации. Движение ЗАЕДНО за промяна е естествено продължение на съвместната ни работа, за постигане на здравословни условия за живот в нашите села-заяви пред репортера ни Лидия Гимишева.

Според нея трябва да се смени курсът на управление на общината, защото селата на „Родопи” са предпочитано място за живот не само от хора от Пловдив и добивът на инертни материали не се вписва в тази визия. 

Екипът на Гимишева си поставя за цел развитието на Община Родопи да е насочено към земеделие, туризъм и високотехнологични производства. „Считаме, че само с реално представителство в местното управление на Общината и селата, ще постигнем решаване на проблемите със замърсяването на околната среда-допълни единствената жена кандидат за кмет на „Родопи” .

„Учудват ме изказвания от други кандидати относно връзката между адресна регистрация на жителите по селата и плащането на данъци. Това показва , че НЕ разбират разликата между местни приходи и държавен бюджет. Но това го знаят хората, които имат собственост в община Родопи. Явно няма как да познаваш спецификата на общината, кагато НЕ  живеш  в никое от нашите села-обясни Гимишева.

Тя счита, че община „Родопи” има и много финансови възможности за увеличаване на местните приходи, без да се повишават данъците за хората. Но е необходима ясна методика за разпределяне на средствата от бюджета между селата. Само тогава кметът на селото може да се прояви като мениджър и да бъде стимулиран да привлича инвестиции и да развива потенциала на селото.

Gimisheva logo

 

Официалната предизборната кампания стартира утре 26.09.2019 година.

 

Екатерина Гюрова