Кметът на "Родопи" изчезна... появиха се нови началници

Кметът на община „Родопи” Пламен Спасов изчезна от извънредното заседание на Общинския съвет. По-скоро изобщо не се появи в залата, където се провеждаше първата сесия, след като стана преврата в местната власт на „Родопи”.

Това накара някои от съветниците да се пошегуват, че видиш и той като украинския президент трябва да бъде обявен ако не за национално издирване, то за общинско издирване. Други пък се сетиха за предишния кмет, че и той не посещаваше заседанията на местния парламент. Съпартийците на Спасов от ГЕРБ го защитиха, че имал важни ангажименти и за това не може да присъства на извънредното заседание на общинския съвет. Сесията бе свикана от новия първи Георги Цанков, като в нея имаше „специални предложения”, които станаха и решения-благодарение на новото мнозинство-ФОРОР, БСП, Новото време и ДПС.Едно от новостите в „Родопи” чисто политически са новите началници, които се „появиха” в местния парламент. Досегашните заместник-председатели Славка Диманова от „Атака” и Валентина Хаджиева от ГЕРБ бяха сменени от Димитър Талев от БСП, Павел Гимишев от ФОРОР, Неази Таир от ДПС. Интересен факт будят другите двама заместник-председатели.Това са онези съветници, които само до преди седмица време крепяха мнозинството около кмета, а от скоро са в „групата” на новото мнозинство, а именно Атанас Кулин от ГЕРБ и Йордан Божков от „Новото време”. С гласовете на последните двама преди седмица от поста бе свален първия председател на ОбС  от началото на мандата до сега-земеделецът Георги Ташев. На днешната сесия той пък чинно зае мястото си до съпартийците си, на първите банки вляво, пред тези на съветниците от БСП.
Веднага след това решение, хора от общинската администрация шушукаха, че двамата нови заместник-председатели на ОбС-Атанас Кулин и Йордан Божков са възнаградени с видими постове, а невидимите са други, така че да подкрепят Георги Цанков за шеф на ОбС.
Иначе погледната реално сега парламентът на „Родопи” има заместник-председатели от всички политически групи, с изключение  на „Обединени земеделци”. Предложението за повече началници дойде от съветника-социалист Павел Михайлов с оглед на по-прозрачната работа на съветниците.
Другото решение от извънредната сесия е, че  започна разследване за сделките, направени от кмета Пламен Спасов. Беше избрана временна комисия, която има за задача да провери колко са продадените общински имоти или взети от частните съдебни изпълнители и какво е финансовото състояние на общината.