Реформатор оглави ОбС "Родопи", с кмета от ГЕРБ свалят данъците

Павел Гимишев бе избран за председател на Общинския съвет „Родопи”. Това стана на тържествената сесия на новоизбраните общински съветници,след проведените местни избори на 25 октомври. Доскорошния директор на Областната дирекция „Земеделие” бе единствената номинация, след като другата предложена Валентина Хаджиева си направи отвод. По образование Гимишев в агроном, а община „Родопи” определено е земеделски район и освен с административния си опит,  новоизбраният председател на Общинския съвет ще бъде полезен и в сферата на земеделието.

На последните местни избори той се яви от името на „Народен съюз”, но иначе е общински председател на партия „Движение България на гражданите”, която е част от Реформаторския блок. Така на практика, макар и частично, в община „Родопи” се прилага моделът на националната коалиция между ГЕРБ, която имат кмет, в лицето на Пламен Спасов, подкрепян от десни реформаторски партии като „Обединени земеделци”, двамата от Народен съюз ( ДБГ) и ДПС.

За Гимишев са гласували и част от съветниците, които не са част от управленската коалиция, което означава, че в новия председател виждат добрият администратор, който ще стои над партийните частни интереси и ще брани авторитета на Общината и нейните жители. Павел Гимишев е бил два последователни мандата общински съветник и за кратко в предишния мандат заместник-председател.  Това неминуемо ще бъде в полза, още повече, че той е смятан за един от най-почтените съветници, които опазиха името си от скандали, за разлика от други  негови колеги от десния политически спектър.


Преди да бъде избран председателя на ОбС, всички съветници, кметове на кметства и кметът на общината положиха клетва, че ще се ръководят само от интересите на жителите на община „Родопи” през следващите 4 години, колкото им е мандатът.


След като влезе отново в кметския си кабинет кметът на община "Родопи" Пламен Спасов която обяви, че ще се бори за трети мандат. Той добави, че ще свали драстично "такса смет" и данъците.

Това е основният му приоритет през този мандат, освен реализацията на инфраструктурни и европроекти.

Кметът на "Родопи" отново ще заложи на европроекти както и на подобряването на пътищата в общината. Администрацията ще работи за спечелване на проекти за канализация.

С новия председател на ОбС Павел Гимишев смятат да работят добре и в синрон. Пламен Спасов се похвали, че общината изплатила всичките си дългове и по сметките си има над 2.6 милиона лева. 

Единствено администрацията има да плаща 10-годишния заем взет в края на предишния мандат.

 

 

Николина Божилова