Модерно игрище в Яговодо

Кметът на селото Николай Гарджев изпълни мечтата на децата и младежите

Най-новото игрище за футбол и волейбол беше открито в село Ягодово. Лентата прерязаха кметът на община „Родопи” Пламен Спасов и кметът на Ягодово Николай Гарджев.  Игрището отговаря на всички изисквания за провеждане европейски състезания и вече се използва напълно безплатно. То разполага с 14 прожектора и това позволява провеждане на мачове и през тъмната част на денонощието.

 

За направата на изкуствения терен са насипани 15 тона гумен гранулат, както и голямо количество кварцов пясък. Игрището е покрито и оградено с мрежа.„Нека пазим това съоръжение. То е направено с европейски средства, но всяко посегателство върху него ще трябва да покриваме от нашия джоб”, заяви на откриването кметът на селото Николай Гарджев.

Скоро около съоръжението ще бъдат поставени и охранителни камери.В близост до игрището се намират и ремонтираните съблекални, които разполагат с душове с топла вода и санитарни възли.

Скоро там ще бъдат монтирани гардероби и пейки. Подобно игрище има и в село Марково.Едни от най-доволните от новата придобивка са децата и футболния отбор на Ягодово, който наброява 20 души.