Силна подкрепа от Реформаторския блок за Павел Гимишев

Председателят на Предизборния щаб на Реформаторския блок  Найден Зеленогорски посети община „Родопи”, където се срещна с членове и симпатизанти на партия ДБГ, чийто заместник-председател е. Това стана точно в Деня на Съединението 6-ти септември. За да отбележат Националния празник активът на ДБГ, който е част от Реформаторския блок поднесе цветя пред паметника на финландските войни, както и на онези войници от самото село Белащица, който е издигнат в центъра на селището. Ако не беше Освобождението, нямаше да имаме Съединението. Затова е хубаво да помним и предисторията на акта от преди 130 години, каза Найден Зеленогорски.


Като домакин и организатор на честването бе Павел Гимишев, който е общински лидер на ДБГ и в същото време кандидат-кмет, номиниран за Реформаторския блок. С него освен Зеленогорски, бе и Димитър Делчев-секретар на парламентарната група на Реформаторския блок в Народното събрание. Двамата народни представители твърдо заявиха, че стоят зад номинацията на Павел Гимишев който по думите им трябва да бъде кандидатът за кмет на община „Родопи” от целия Реформаторски блок.

Според лидерите на парламентарната група, тъй като освен председател на Предизборния щаб, Найден Зеленогорски е и съпредседател на ПГ на РБ в Народното събрание, сегашният общински съветник има добра репутация в обществото и има нужния опит, който да му помогне с  решаването на проблемите в община „Родопи”.


След като отдадоха почит към сражавалите се за Освобождението на България, поклониха се пред подвига на съединистите от бившето Голямо конаре, националните и местни лидери на Реформаторския блок, посетиха манастира „Свети Георги”. Найден Зеленогорски, Димитър Делчев, Павел Гимишев и Делчо Бакърджиев, който е областен координатор за Пловдив-област на ДБГ, разговаряха с монахините. Божиите служителки надълго и нашироко обясниха на гостите си историята на манастира, нуждите му от всекидневна поддръжка и не на последно място благодарностите на хората, дошли да се помолят на святото място, след което са получили необходимата божия благодат.

На тръгване всички запалиха свещ в храма на манастира за просперитет на цялата нация и респективно на цялата община „Родопи”, на чиято територия е светата обител.


Преди да си тръгнат от община „Родопи” Найден Зеленогорски и Димитър Делчев разговаряха с част от актива на ДБГ. Залата на Пенсионерския клуб в Белащица се оказа тясна обаче да побере младите хора, дошли да чуят дългогодишния кмет на Плевен, какъвто е Зеленогорски, но в същото време да покажат подкрепа за Гимишев, който е готов да работи и с младите, и за младите в цялата община „Родопи”.

Сред присъстващите, освен от Белащица имаше още и от Първенец, Марково, Браниполе и другите села от територията на общината.

Димитрия Минкова