Протест за пропадналия път на Дедево

Жители на Дедево излязоха днес на протест пред община Родопи. Протестиращите искаха ясен отговор от управата къде са целевите пари от държавата за ремонта на пътя до селото.Според тях вече четири години, откакто е направен, пътят не е почистван. След всеки дъжд той се свлича все повече и, ако в Дедево се случи буря като тази в Пловдив вчера, то хората няма да могат да слязат в града и ще са в капан.

Според Георги Цветански, който е председател на сдружение „Защита 2013 с. Дедево“ няма обжалване на процедурата по възлагане на изпълнител. Преди две седмици е имало жалба, но  тя е била изтеглена на третия  ден, съобщават колегите от mixnews.bg.

„Това са целеви пари и не могат да бъдат похарчени, а ако са похарчени – някой трябва да отиде на прокурор“. Цветански допълни, че жителите на селото смятат да пуснат сигнал до прокуратурата следващата седмица, за да се провери къде са парите. Също така до 15 дни смятат да отнесат проблема до областния управител.Заместник-кметът на общината Таня Бочукова излезе пред сградата на администрацията и отговори на въпроса на насъбралата се тълпа. Тя увери, че отпуснатите 1, 2 млн. лв. целева помощ са в сметката на общината.

Жалбата пред КЗК, която е внесена от „ДЖИ ВИ ЕЛ 63 БИЛДИНГ“ ЕООД, не е оттеглена. Има разпореждане, в което е посочено, че жалбата е върната на фирмата и е отказано производство по реда на ЗОП. Разпореждането може да бъде обжалвано в 3-дневен срок от получаването до страните.Пред репортер на MIX News Таня Бочукова уточни, че на 24.08 от общината трябва да пусне решение за удължаване срока за кандидатстване по обществената поръчка с 4 дни заради забавянето след внесената жалба от „ДЖИ ВИ ЕЛ 63 БИЛДИНГ“ ЕООД.

Така фирмите, които досега не са успели да се включат в конкурса, ще имат тази възможност в случай, че няма ново обжалване.Пътят, който се руши в момента, е изграден за 8 млн. лв. със средства на община Родопи.