Реформаторите в „Родопи” избират между Павел Гимишев и Георги Цанков

Реформаторите в „Родопи” избират между Павел  Гимишев и Георги ЦанковОбщинската структура на партия „Движение България на гражданите” в община „Родопи” издигна Павел Гимишев за кандидат-кмет, излъчен от Реформаторския блок. „Партията на Меглена Кунева показва едни от най-добрите си резултати на последните няколко избори именно в община „Родопи” и не случайно ние искаме да имаме наша кандидатура”. Това коментираха членове на оргтанизацията, след като стана ясно, че с мнозинство е издигнат Павел Гимишев за кандидат-кмет. Той е учредител на формацията, която е най-новата политическа партия от България, която преди месец бе приета в Европейската народна партия. На парламентарните избори през 2013 година Гимишев бе 3-ти в листата за Пловдив-област.

 

Заради добрите си резултати и професионалната си биография министърът на земеделието и храните Десислава Танева го назначи за директор на Областна дирекция земеделие в Пловдив.


Другата номинация за кандидат-кмет от РБ е на Георги Цанков, който е номиниран за такъв единствено от СДС. През послендите 2 години той смени няколко партии и съвсем скоро „облече” фланелката на синята партия, най-вероятно, за да има основание да се кандидатира за кмет от името на Реформаторския блок. През последните няколко години Цанков стана известен със скандалната доставка на боб с червеи за бедните по европейската програма Благотворителност, управлявана от Държавен фонд Земеделие (ДФЗ).
Георги Цанков бе общински съветник в този мандат и за кратко оглавяваше Общинския съвет на „Родопи”, но бе отстранен от съда, заради системни нарушения, но в крайна сметка след редица процедурни хватки, Георги Цанков сам подаде оставка като съветник, като това се случи есента на миналата година, а мотивите му за това бяха, че иска да се разграничи от по думите му ”пагубното и некомпетентно за жителите на община „Родопи” сегашно управление.


Така партиите от Реформаторския блок в община „Родопи” ще избират между Павел Гимишев и Георги Цанков.
Другата партия от Реформаторския блок, която застава зад Павел Гимишев е БЗНС, която винаги е показвала завидни резултати на местни избори в община „Родопи”.


Като част от РБ – Демократи за силна България се очаква също да подкрепят номинацията на Гимишев.  Едва ли партията на Радан Кънев би застанала зад номинацията на Георги Цанков, при условие, че градският лидер на ДСБ Пепа Деведжиева излезе с просторно интервю вместен вестник, с което критикува действията на Цанков като общински съветник. Още повече, че вторият човек в  ДСБ на национално ниво ген. Атанас Атанасов, който сега оглавява Комисията по вътрешен ред и сигурност в Народното събрание преди време пусна сигнала до ОЛАФ, който да разгледа скандала с разваления фасул, доставян от фирмата на Цанков. Ето за това се очаква и Демократи за силна България да обърнат гръб на Георги Цанков и да застанат зад Павел Гимишев.

 
„Народната партия Свобода и достойство” все още не са решили кого от двамата ще подкрепят във вътрешнокоалиционния избор за кмет на община „Родопи”,между Павел Гимишев или Георги Цанков.