Община "Родопи" съди фирма за лоша канализация

Община „Родопи” е завела дело в съда за некачественото изграждане на канализацията в село Крумово, съобщи за Радио Пловдив кметът на общината Пламен Спасов. Паралелно е започнало изрязване на пропадналия асфалт и попълване на кухините с чакъл, за да може да се минава по улиците, за сметка на общината.

 

Днес комисия от експерти огледа състоянието на 4-те най-пострадали улици и състави протоколи, които ще бъдат внесени в прокуратурата. По думите на вещите лица, за да се възстановят повредените участъци ще са необходими около 1 млн. лв, обясни кметът на Крумово Румяна Самоковарева. След мартенския сняг по улиците на родопското село зейнаха кратери, някои от които дълбоки над метър.

Преминаването по тях става само пеша или с колело, тъй като има опасност колите да затънат в ямите.Златоградската фирма „Валзах” ЕООД е изпълнител на обществената поръчка за строителство на канализацията в селото. Поръчката е изпълнена в периода 2008 – 2010 г. с 8 години гаранция. Така на практика пропадналите улици са все още в гаранция.

Владимир Енчев, директор на строителната компания „Валзах” ЕООД, не бе открит за коментар./radioplovdiv.bg