Проверяват имоти в Крумово кой и как ги ползва

Кметът на община "Родопи" Пламен Спасов е разпоредил спешна проверка за имоти в землището на с. Крумово, където над 600 дка общински земеделски земи се обработват от частни лица без договори.Проверката идва след питане на опозицията в Общинския съвет.

 

Става дума за имоти в землището на с. Крумово, ползвани от земеделски производители, без те да са имали сключени договори за наем или аренда с общината. Общата площ на ползваните неправомерно имоти е 616,733 дка.

"Разпоредих на дирекция "Общинска собственост" да направи проверка за тези имоти в с. Крумово и тя установи, че те никога не са били отдавани под наем по време на моето управление, заяви кметът на "Родопи" Пламен Спасов. Още в началото на 2011 г. 9000 дка общински земи били включени в списъка за обезщетения, защото нашата община  е единствената администрация, която не е върнала земите на хората. Това означава, че управата не се разпорежда с тези 9000 дка, за които не й се издават и скици", посочи кметът. Той добави, че в питането са описани и имоти, поставени под възбрана от частен съдебен изпълнител заради дългове на общината, натрупани в предходни години.

Според него най-големият терен от 309 дка е бил продаден през 2013 г."Ще прегледам посочените земи и където има възможност, ще си търся парите", увери Пламен Спасов.