Скачат срещу кметски наместник в "Родопи"

Хората от село Извор внесоха в община Родопи подписка за отстраняване на кметския наместникЖителите и собствениците на имоти на с. Извор в община Родопи поискаха отстраняването на кметския наместник на селото Илия Костов.

 

Днес те внесоха в общинската администрация протестна подписка, подкрепена от повечето живеещи там.С нея те настояват кметът Пламен Спасов незабавно да предприеме необходимите действия, за да махне от длъжността местния управник. Хората изразяват своето възмущение от поведението на Костов и заявяват своето несъгласие с поведението на един човек, който с действията не само руши с. Извор, но и го позори. Който е превърнал кметството в личен имот и в кръчма, където всяка вечер организира пиянски запои. Категорично не приемаме кметството ни да се превръща в бардак, заявяват живеещите в планинското село.Техният гняв избухна, след като в двора на кметството по Коледа бе заклано прасе и бе организирана поредната вахканалия. А след това най-нагло тя беше обявена от Илия Костов за благотворителна акция. Не приемаме поругаването на институцията, каквато е кметството, категорични са хората.По думите им последният скандал просто е извадил на бял свят, трупани с години проблеми и несгоди, понасяни от много време.

 

Кметът на община "Родопи" Пламен Спасов, каза, че вече е направена проверка на подписите и се оказало, че много малка част на са хора с постоянен или настоящ адрес в село Извор. Според него с това искане се цели нещо друго,а не конкретно остраняването на кметския наместник. Какво точно, ще го видим през следващите дни.

 

Все пак той ще разговаря с кметския наместник Костов, за да прецени какво точно да се случи.