В Първенец търсят европейски пари за археологическата находка в местността Мати Божа

      Свежи европейски пари с проект по оперативните програми, търсят предприемчиви любители-археолози от с. Първенец. С тях те искат да превърнат новооткритата любопитна археологическа находка в местността Мати Божа над 4000-хилядното пловдивско село в атрактивна туристическа дестинация. Това стана известно по време на информационен семинар в китното подбалканско селище на община Родопи, организиран и проведен от Областен информационен център – Пловдив.


    „Новооткритата наскоро архитектурна забележителност над Първенец вече е регистрирана. Лично съм разговарял с хора от Археологическия музей в Пловдив, с идеите ми е запознат и кметът на община Родопи. Надяваме се с общи усилия да реализираме в бъдеще някакъв проект в местността Мати Божа“, коментира Димитър Мариковски, един от инициаторите на мащабната идея.
     Управителят на ОИЦ – Пловдив Велизар Петров представи резултатите от националната инициатива „Научени уроци“, която бе под егидата на заместник министър-председателя и министър на правосъдието Зинаида Златанова, съвместно с мрежата от 28 информационни центъра в страната, както и други общи инициативи на Мрежата.С това информационно събитие ОИЦ – Пловдив продължава активната си информационна работа, която провежда на територията на 18-те общини в Пловдивска област.