Ново мнозинство в община "Родопи". Колко ли ще издържи?

rodopiОбщинският съвет в „Родопи” избра нов председател. Запрян Янков от ГЕРБ оглави местния парламент. Това се случи с 25 гласа "за" от 27 присъстващи. Пет месеца работата на съветниците беше блокирана заради липсата на председател.„Благодаря за подкрепата. Обещавам да работя в интерес на жителите на Община „Родопи”.

Прочети още...

Четвърти месец Общинският съвет в "Родопи" се управлява незнайно от кого. Докога ще е така?

Rodopi sesia1Четвърти месец Общинският съвет на община „Родопи” работи без председател. Работи е силно казано, защото може ли нещо да работи  без да има глава, двигател, ръководител, та така и местният парламент на иначе интересната административно-териториална единица на юг от Пловдив. Освен че няма председател, като че ли в ОбС на „Родопи” има ново мнозинство, различно от онова, което стартира мандата след местните избори от есента на 2015.

Прочети още...

Реформатор оглави ОбС "Родопи", с кмета от ГЕРБ свалят данъците

Павел Гимишев бе избран за председател на Общинския съвет „Родопи”. Това стана на тържествената сесия на новоизбраните общински съветници,след проведените местни избори на 25 октомври. Доскорошния директор на Областната дирекция „Земеделие” бе единствената номинация, след като другата предложена Валентина Хаджиева си направи отвод. По образование Гимишев в агроном, а община „Родопи” определено е земеделски район и освен с административния си опит,  новоизбраният председател на Общинския съвет ще бъде полезен и в сферата на земеделието.

Прочети още...

Модерно игрище в Яговодо

Кметът на селото Николай Гарджев изпълни мечтата на децата и младежите

Най-новото игрище за футбол и волейбол беше открито в село Ягодово. Лентата прерязаха кметът на община „Родопи” Пламен Спасов и кметът на Ягодово Николай Гарджев.  Игрището отговаря на всички изисквания за провеждане европейски състезания и вече се използва напълно безплатно. То разполага с 14 прожектора и това позволява провеждане на мачове и през тъмната част на денонощието.

Прочети още...

Силна подкрепа от Реформаторския блок за Павел Гимишев

Председателят на Предизборния щаб на Реформаторския блок  Найден Зеленогорски посети община „Родопи”, където се срещна с членове и симпатизанти на партия ДБГ, чийто заместник-председател е. Това стана точно в Деня на Съединението 6-ти септември. За да отбележат Националния празник активът на ДБГ, който е част от Реформаторския блок поднесе цветя пред паметника на финландските войни, както и на онези войници от самото село Белащица, който е издигнат в центъра на селището. Ако не беше Освобождението, нямаше да имаме Съединението. Затова е хубаво да помним и предисторията на акта от преди 130 години, каза Найден Зеленогорски.

Прочети още...