Кметът Павел Михайлов даде старт на модернизацията на ОУ „Св.Св.Кирил и Методий” в Марково

rodopi markovo

Близо 370 хиляди лева ще бъдат вложени за ремонта на Основно училище „Св.Св. Кирил и Методий”в Марково. Училището е един от трите образователни центъра в общината, които са последните несанирани на територията на общината.
Модернизацията на училищните сгради започна от село Марково. Старт на ремонтите даде кметът на община „Родопи” Павел Михайлов заедно с кмета на селото Десислава Терзиева.

Прочети още...

Смелата жена кандидат-кмет на "Родопи" работи за добруване на всички села

Lidia GimishevaЛидия Гимишева е единствената дама, която има смелостта да се изправи  лице в лице срещу опонентите си като кандидат-кмет на община "Родопи". Това сочат регистрите от ОИК. Тя е издигната от Местна коалиция ”Движение ЗАЕДНО за промяна”, с която участват партии:  ВОЛЯ, Съюз Сводобни Демократи, Движение България на Гражданите, Коалиция Кауза Пловдив  и Граждански организации.

Прочети още...

Ново мнозинство в община "Родопи". Колко ли ще издържи?

rodopiОбщинският съвет в „Родопи” избра нов председател. Запрян Янков от ГЕРБ оглави местния парламент. Това се случи с 25 гласа "за" от 27 присъстващи. Пет месеца работата на съветниците беше блокирана заради липсата на председател.„Благодаря за подкрепата. Обещавам да работя в интерес на жителите на Община „Родопи”.

Прочети още...

Четвърти месец Общинският съвет в "Родопи" се управлява незнайно от кого. Докога ще е така?

Rodopi sesia1Четвърти месец Общинският съвет на община „Родопи” работи без председател. Работи е силно казано, защото може ли нещо да работи  без да има глава, двигател, ръководител, та така и местният парламент на иначе интересната административно-териториална единица на юг от Пловдив. Освен че няма председател, като че ли в ОбС на „Родопи” има ново мнозинство, различно от онова, което стартира мандата след местните избори от есента на 2015.

Прочети още...

Реформатор оглави ОбС "Родопи", с кмета от ГЕРБ свалят данъците

Павел Гимишев бе избран за председател на Общинския съвет „Родопи”. Това стана на тържествената сесия на новоизбраните общински съветници,след проведените местни избори на 25 октомври. Доскорошния директор на Областната дирекция „Земеделие” бе единствената номинация, след като другата предложена Валентина Хаджиева си направи отвод. По образование Гимишев в агроном, а община „Родопи” определено е земеделски район и освен с административния си опит,  новоизбраният председател на Общинския съвет ще бъде полезен и в сферата на земеделието.

Прочети още...