Деян Дойнов вади Сопот от колапса, прави малката община значима и просперираща

Новият кмет на община Сопот Деян Дойнов встъпи в длъжност. През следващите четири години той ще е човекът, върху чийто плещи ще лежи задължението да изведе община Сопот от колапса, в който бе изпаднала през последните няколко години.

Не случайно това бяха и първите думи на младия, но амбициозен сопотски градоначалник пред медиите, че осъзнава, че ще има трудности заради натрупаните финансови задължения, но с екипа, който ще изгради, е сигурен, че ще направи така, че Сопот като град на Патриарха на българската литература да заеме достойно място и ще възкръсне за нов живот след управлението на Веселин Личев.

Занапред през следващите четири години ръка за ръка ще работи с Мариана Кацарова, която е избрана за председател на Общинския съвет. Тя получи солидна подкрепа в местния парламент от 14 гласа, а само 3 от общо 17-те отказаха да дадат вота си за нея. Изборът на председател на Общинския съвет бе предшестван от церемонията по полагане на клетва на новоизбраните управленци, в това число и кметът на село Анево Николай Николов.


Изборът на новия кмет на Сопот и новият председател на Общинския съвет ясно показва и волята на жителите на Сопот и на Анево, че занапред искат широка коалиция да управлява града и всичко да бъде в полза на хората, а не на определен кръг от администрацията или тях приближени лица.

Няколко дни преди да положи клетва и за да спази законът Дойнов сам, с приятели отстрани предибзорни плакати и с това си действие даде ърви пример как трябва да се действа.


За здраве и благополучие в работата на новите управници, архиерейският наместник на Карловска духовна околия отец Марко отслужи водосвет.

 

Рени Зехтинска