Карловските села плачат за развитие,кметската власт пак заблуждава хората

Мечтите на Емил Кабаиванов са неистини за хората в карловските села

 

Община Карлово може да кандидатства с проекти по Програмата за развитие на селските райони само и единствено благодарение на Пламен Славов.

Това е категоричното становище на Явор Гечев, заместник-министъра на земеделието, който е изработил цялостната Програма за селските райони, която е близо 800 страници. Това е станало преди година и половина, когато Славов е бил народен представител в Народното събрание. По думите на Гечев, който е признат и от Европа като експерт по земеделие и развитие на селските райони, именно Пламен Славов е лобирал вече бившето правителство да вкара община Карлово като ДОПУСТИМА  по Програмата.


Бившият заместник-министър на земеделието е част от екипа на Славов в написването на цялостната Платформа за по-добро управление на цялата община Карлово, особено в частта му за  развитие на селищата и региона около Карлово. Явор Гечев обясни, че в периода 2007-2013 година община Карлово НЕ Е била допустима да участва с проекти по Селската програма на Евросъюза, защото директиви на еврочиновниците са я изключили.

Община Карлово е била изключена отново, но благодарение на Гечев и Пламен Славов е била намерена вратичка община Карлово да БЪДЕ ДОПУСТИМА в новия период 2014-2020 година.


Другото важно уточнение, което Явор Гечев направи е, че община Карлово за периода 2014-2020 година може да спечели МАКСИМУМ до 10 милиона евро и то за срок от 6 години. НИЩО ПОВЕЧЕ ОТ ТОВА.

Тези параметри са заложени в Програмата за сеслките райони и няма как да бъдат променени, още повече, че община Карлово занапред ще се конкурира с други общини в страната за тези пари, които имат вече опит в разписването на такива проекти.

Редом с тези изключително важни уточнения, Явор Гечев разкритикува неистините на Емил Кабаиванов, че община Карлово може да спечели по близо 2 милиона за всяко село. Това е манипулация и хората нека да знаят, че биват лъгани. Отиващият си кмет да отвори и да прочете документите.  Той говори пред хората, че имал проекти за всяко село. Да, той проекти може и да има, но само технически, но тези проекти НЯМА КАК  да бъдат финансирани по Програмата за селските райони,защото многократно надхвърлят максималната сума, която пак повтарям е 10 милиона евро за 6 години и то за цялата община, обясни Явор Гечев.


Докато бях заместник-министър на земеделието карловският кмет НИТО ЕДИН ПЪТ не дойде на среща, НЕ дойде да лобира за Карлово. Други негови колеги от цялата страна направиха пътека, а този никога не го видях. Как може да ми говори за европроекти за селата. Жал ми е, че хората от карловските села ПАК са заблуждавани от Емил Кабаиванов.


Нещата, които чувам, че сега ги разправя из селата са спокойно мога да кажа предизборна манипулация от отиващия си кмет.  Ако той желае съм готов да водим истински дебат как да се развиват селата от община Карлово, но съм сигурен, че той никога не би се съгласил, защото е много слаб по тази тема, както и по много други. Сега община Карлово няма силен екип за привличане на евросредства, а от там и на разкриването на нови работни места.

Сигурен съм, че екипът около кандидата за кмет Пламен Славов е в пъти по-подготвен да направим истинско развитие за хората от карловските села, а не само да говорим празни приказки.


Част от идеите и бъдещите проекти сме ги разписали в нашата Платформа за управление и развитие на цялата община, не само на града, другите ще ги споделим на срещите с хората, защото някои наши конкуренти вече ни крадат идеите и вижданията, защото са неспособни сами да ги напишат, категоричен в Пламен Славов, който е кандидат за кмет на община Карлово.

Само ще отворя една скоба, че сме подготвили помощ за читалищата сами да печелят проекти, църковните настоятелства също.... Това е много важно- култура, религия, туризъм, добри улици и просперитет не само за града Карлово, но и за селищата от общината, смело заяви Пламен Славов.


Какво казаха още Явор Гечев и Пламен Славов по темата за развитие на карловските села и конкретни идеи, вижте във видеото:

https://www.youtube.com/watch?v=XTLcKuvLLGI

 

Цветелина Пенелова