В Карлово искат кмет, който да милее за хората, а не да мисли само за далавери и лични облаги

Пламен Славов е готов да изпълни очакванията на жителите на община Карлово

 

- Какво ви мотивира да се кандидатирате на кмет на община Карлово?


- Преди всичко аз съм карловец. Тук съм израсъл. С Карловската община е свързан моят живот.

Със съпругата ми Нели продължаваме да живеем в Карлово. В града са моите роднини и приятели. Няма как да бъда безразличен към управлението на общината. Именно това е основният ми мотив - с опита, който имам, желанието и волята управлението на самата администрация да е много по-ефективно. А това стане ли, със сигурност ще се подобри и животът на всички нас. Иска ми се да спре безконтролното харчене на публични средства и несправедливото разпределяне на общинския бюджет. Та това са нашите пари, на нас, данъкоплатците. Да не говорим за ударната разпродажба на общински имоти, земеделски земи, пасища и сгради. Всичко това е в голям ущърб на общината. Пагубното управление на сегашния кмет, подкрепян от мнозинство на Реформаторския блок с ГЕРБ в Общинския съвет, трябва да се спре. В момента няма диалог между общинското ръководство и кметовете на населените места. Те са изолирани от управленските решения. От това страдаме всички. Променям управлението в правилната посока. Нещата се решават в диалог с хората. Проблеми като лоша инфраструктура, липсата на работни места за младите хора, екологията - са все теми, за които сегашната власт не иска и да чуе. А това е само част от нашето всекидневие. Променям го! Затова приех предложението да се кандидатирам за кмет от БСП. Убеден съм, че заслужаваме ефективно, справедливо и солидарно управление, гледащо с перспектива напред.

- Кои са ви основните послания към избирателите?


- Те са в платформата ни. Ние имаме нужда от още много работни места, от подмяна на водопроводи и канализация в населените места, от достъпно здравеопазване, от гарантиран достъп до качествено образование и връзка на бизнеса с образованието, от развитие на местната икономика и инвестиции. Реалното гражданско участие е гарант за почтено, честно, открито и прозрачно управление на общината. Ето от това имаме нужда! Посланието ни е ясно: "Справедлива и солидарна община Карлово!"


- Каква предизборна агитация ще водите и какви са акцентите ви в нея?


- Искам надпревара на политики - кой, какво по-добро и по-добре ще направи. Това ще доведе до разумно и мъдро общинско ръководство. Но няма как да си мълчим за слабостите на сегашната местна власт, която си отива. Реформаторският блок и техният кмет Емил Кабаиванов, заедно с ГЕРБ, имат пропуски, които няма как да не споделим с хората. Истината трябва да се знае. Да, тя няма да се хареса на мнозинството от РБ и ГЕРБ, но проблемът е техен. Имаха шанса да покажат на хората, че милеят за родната си община, че могат да защитават обществения интерес, но се провалиха. Това не е измислица - това е реалността. Не изпадам в личностни нападки, битовизми, няма да спекулирам. Просто предлагам решения и политики в различните сектори и начини за тяхното реализиране.


- Какви са вашите идеи за промяна на община Карлово? Какво ще направите, за да подобрите живота на нейните жители?


- Чисто административно ми се иска да съкратим сроковете за обслужване в общинската администрация и да оптимизираме размера на наемите на общински имоти, за да стимулираме малкия и среден бизнес. Когато бизнесът е партньор на местната власт, тогава има нови работни места, има сигурност за младите хора. Това ми е идеята - младите да останат да живеят и работят в нашата община, а за хората от селата на общината - подобрение на инфраструктурата, чистотата и развитието на местния туризъм. По тази тема може да се говори много, но смятам, че туризмът също би дал своя принос за по-добър живот на моите съграждани от общината. Използването на природните дадености, богатото културно-историческо наследство и духовни традиции биха превърнали туризма във важен фактор за икономически и социален напредък. Ранно професионално ориентиране в съответствие с потребностите на местната икономика. Подкрепа на читалища, музеи, музейни сбирки, спортни клубове, туристически дружества, благоустрояване на всички населени места. Използване възможностите на общината да консултира, подпомага и стимулира развитието на селското стопанство. Можем това и ще го постигнем заедно!


- Кои са първите неща, които ще направите, ако хората ви гласуват доверие и бъдете избран за кмет?


- Аз и моят екип искаме да започнем на чисто, за да се знае после кой какво е свършил за благото на жителите. След неуспешния мандат на двете партии, които властват заедно в момента и оставят над 11 млн. дългове - 2 пъти е увеличен размерът на дълга по времето на сегашното ръководство. Отговорност ще търсим. Ще проверим защо и как се е стигнало дотук общината да бъде длъжник на доставчиците. Цялата информация ще бъде публична и ако имаме данни за нередности и закононарушения, ще сигнализираме органите като прокуратурата, ДАНС, Сметната палата. Ако има виновни, то нека те да понесат своята отговорност. Това не е самоцел. Първите стъпки и решения ще са насочени към реализиране на програма за управление, произтичаща от предизборната платформа.

част от интервю за вестник "Дума"