Димо Домусчиев влиза в екипа на Пламен Славов за развитие на Карловската община

Екипът на Пламен Славов е от млади и кадърни хора

Синът на бившия карловски кмет Желязко Домусчиев-Димо влиза в екипа на Пламен Славов. Това определено радва стотици карловци и жители на общината, защото никак не са забравили постигнатото от вече покойния градоначалник Желязко. Те виждат в лицето на Димо Домусчиев продължител на всичко онова, което е направено в годините, когато на кметския стол е бил баща му, който е развил много подбалканската община.

38-годишният мъж, който сега е регионален търговски представител на една от най-големните фирми за земеделска и строителна техника, влиза в листата за общински съветници, излъчена от БСП. Партията, която на последните два национални избора е първа политическа сила в цялата Карловска община, първа представи лицата си, които със своите качества ще се борят за доверието на хората. Определено  БСП издигна едни от най-подготвените и най-вече млади хора, тъй като 10 от тях са до 35 години, а също така една-трета са до 45 години. 

Част от кандидатите за общински съветници бяха представени пред медиите, като тук публикуваме блиц интервюто с  позитивната изненадата на тези избори, а именно включването на Димо Домусчиев в местната политика.


-Какво ви накара точно сега да влезете в политиката, г-н Домусчиев?


-Смятам, че Пламен Славов е човекът, който може да изведе Карлово и цялата община в много по-предни позиции във всяко едно направление. Иска ми се това, което той е направил заедно с баща ми (Бог да го прости), аз сега отново с Пламен Славов да го надградим. Смятам, че екипът  ни, заедно с другите колеги е силен и ще успеем.


-Как виждате вашата дейност като общински съветник?


-Всеки от нас си има своите професионални направления. Едно от моите е грижата за младите хора в нашата община и осигуряване на работа на тези, които нямат. Това може да стане чрез подкрепа за местния бизнес, привличането на инвестиции в общината за създаване на условия за по-ефективна трудова реализация  и повишаване доходите на нашите съграждани.

-Акцентирате върху младите. Какви са им основните проблеми пред тях?


- Без да се повтарям казвам безработицата и несигурността. Трябва да се борим на нашия насъщен хляб. Ако имаме работа никой от младите няма да напусне дома си, близките и  да търси препитания на друго място. Искам да превърнем Карловската община в наш дом, да си я подредим и да живеем нормално в нея. Това е кауза, която трябва да следваме, за да я реализираме.


-Карлово изостава като туристическа дестинация. Какви са причините?


- На първо място е, че сегашната власт в лицето на Реформаторския блок и на ГЕРБ, приоритет са да продават общински имоти, земеделски земи и сгради. Търсят бързи пари, а кой знае и най-вероятно лична облага от далавери.  Туризмът може да бъде от полза на всички хора-малкият и среден бизнес би работил добре, да осигури допълнителни работни места. Но за да се развива трябва да се стимулира от общината. Досега това липсваше. Ще направя всичко по силите си, заедно с Пламен Славов, да върнем Карловската община на туристическата карта и да стане отново значима. Жалко е, че един Старосел, едни хисарски села ни изпреварват. А ние имаме огромен потенциал- и исторически, и културен, и балнеоложки.През последните няколко години  Карлово и другите селища не произвеждат такъв продукт.


Имаме прекрасен Калофер, прекрасна Клисура, имаме 5 минерални извора, само един е каптиран , другите изтичат в полето, имаме тракийско съкровище в Дъбене, имаме тракийски дворец във Васил Левски и както от това като ги имаме, кой знае за тях, по какъв начин привличане хора тук.

Всичко това ще го развием и хората ще усетят осезаемо ползите от това.

Анелия Танева