Нови работни места в Карлово и развитие на туризма предлага Пламен Славов

Създаване на нови работни места, насърчаване на местната икономика да генерира по-добри финанси и реалното изпълнение и реализирането на нови проекти по Европейските програми. Това са основните акценти в предизборната платформа на Пламен Славов, който е кандидат-кмет на община Карлово. На пресконференция пред медиите той пръв от всички други кандидат представи визията си за управление на Карлово за следващите четири години.

Според него и екипът му, сега на Карлово и на другите селища от общината е необходимо създаването на нови работни места, а общинската администрация трябва да насърчава такъв процес, заедно с предприемачите. По този начин ще се задържат младите хора в Подбалкана, а защо не и естественият прираст да се увеличи.

„Младите хора имат нужда от стабилна работа, още по-добри доходи-това създава спокойствие в семейството”. Готов съм ако бъда следващият кмет на община Карлово да създавам такъв Общински Обществен Съвет, с който да реализираме начертаните приоритети.

Сред тях са и написването и реализирането на нови проекти, да се търси финансиране по европрограмите, както за самия град Карлово, така и за другите селища, категоричен е Славов.


Според него общинската администрация, ако е достатъчно добре подготвена, е в състояние да осигурява достъп до качествено образование, здравеопазване и социални грижи, както и да подобрява жизнената среда и цялостната инфраструктура на цялата община- от Калофер до Клисура.

Не на последно място Пламен Славов смята, че природните дадености, богатото културно-историческо наследство и духовните традиции на карловската община ще превърнат туризма във важен фактор за нейния икономически, социален и културен напредък.

Видео интервю с цялата платформа може да се види на следния линк:

https://www.youtube.com/watch?v=umpz1gAgxKI

Анелия Танева