Фитнес уреди на открито и нов парк в Иганово

Кметът Стефан Данчев и Пламен Славов дадоха курбан за здраве на празника Успение Богородично

 

Поставяне на фитнес уреди на открито и изграждането на модерен парк. Това ще се следващите задачи пред кмета на карловското село Иганово Стефан Данчев. Кметът със солиден опит в местната власт, който е избиран без прекъсване от 1995 година насам от своите съселяни, е категоричен, че пространството между църквата и читалището трябва да се облагороди.

За целта ще се търсят пари по европроекти или спонсори, с чиято помощ мястото да се преобрази в модерен парк-люлки и пързалки за децата, пейки за възрастните, а за любителите на спорта-фитнес уреди на открито. Сега мястото е обособено като спортна площадка за волейбол и баскетбол, но предназначението й ще бъде сменено. Ще се търси друго място в Иганово, на което да се поставят нови кошове и мрежа за волейбол, уречи Стефан Данчев.


Най-голямата радост за кмета и на всички жители на селото е направеният основен ремонт на храма „Успение Богородично”. През този мандат нашата църква буквално течеше. Нашият народен представител Пламен Славов намери пари и ремонтирахме храма. Сега сме спокойни, че нито ще се разруши, нито ще падне. Ако има храм, значи и нас ще има, уверен е дългогодишния кмет на Иганово, който наесен ще се бори за ново доверие от игановци.


Освен модерен парк, като задача пред себе си той поставя и благоустрояването на улиците. Хората го искат и ние сме длъжни да го направим. Надявам се Пламен Славов, който е кандидат-кмет от БСП, да си го изберем за общински кмет в Карлово и той отново да помага, както на нас игановци, така и на другите селища, заяви Стефан Данчев.


В деня на храмовия празник-15 август, с помощта на местни бизнесмени, с подкрепата на Пламен Славов, бе осветен и раздаден курбан за здраве и просперитет на всички жители на Иганово. Местния свещеник отправи молитви, след което благослови обредната храна, която бе раздадена от млади момичета на всички стотици присъстващи млади и стари, дошли на центъра да отбележат големия християнски празник Успение Богородично.


Хората в селото помнят, че благодарение на Пламен Славов училището в селото е спасено от закриване и то още през 1997 година. Благодарение на същинската намеса на Славов, който по професия е университетски преподавател, сега в селото не само има училище, но и 103 ученици. За това кметът на селото  е уверен, че като общински кмет Пламен Славов ще работи и занапред по същия начин-в открит диалог с хората, не само в Карлово, но и в другите селища на общината.


Следващата придобивка, която ще има в Иганово, е новото улично осветление. По улиците ще бъдат поставени 185 лампи, които от заздрачаване до 23 ще светят всички. След това от 23 до сутринта ще светят половината и така ще се избегне моментът на режим за пътните лампи.