Пламен Славов бъдещият кмет на Карлово?

Пламен Славов е кандидатът за кмет на БСП в Карлово. Това решиха делегатите на Общинската конференция на левицата в подбалканския град. Славов бе избран с 53, а другият номиниран-Манол Манолов получи с 11 по-малко. Така по-най-демократичния път в най-демократичната партия, след вътрешен вот, бе излъчен човекът, който да се заеме с общинските дела на една от най-българските общини Карлово през следващите 4 години.

 

Пламен Славов е доктор на историческите науки, преподавател в Пловдивксия университет „Паисий Хилендарски” и Колеж по икономика и администрация- Пловдив. Бил е народен представител и Председател на комисията по вероизповеданията и парламентарната етика в 42-то НС.Винаги е живял и живее в Карлово, дори и да работи в груги градове.


Според политолози и голяма част от месното население, шансовете да стане карловски кмет са огромни.Още повече, че сегашният Емил Кабаиванов има повдигнато обвинение за злоупотреба от Районна прокуратура- Карлово, което веднага го поставя в първи нокдаун. В основата на обвинителния акт е скандалният договор с бизнесмена Христо Ковачки за съвместно акционерно дружество на община Карлово и фирмата "Баня голф енд спа резорт", според който общината апортира целия спортен комплекс на град Баня срещу бъдеща дейност. Такава съвместна дейност до ден днешен не настъпва, спортните имоти са занемарени, а градчето не може да използва природните си дадености.


Заради това хора не само от Баня, но и от Карлово и селата, колкото и да харесваха сегашния си общински кмет,вече са вдигнали ръце от него. Те не желаят по никакъв начин местната власт да се намесва в съмнителни сделки, от които нито един жител няма полза за това.  Изхождайки и от резултатите на последните парламентарни избори, когато писахме следния материа: http://regionalninovini.com/16-2014-01-26-16-06-14/412-karlovo-za-bsp-rakovski-za-gerb-kuklen-za-dps стана ясно, че БСП в Карлово ще бъде първа политическа сила.

Освен това коментарът на социолозите, които мерят рейтингите на отделните личности, казват, че щом на Пламен Славов сега му е издигната кандидатурата,  покава сила и чистота в действията му до сега и няма от какво да се крие или да се притеснява от бъдещ дебат за развитието на подбалканската община.