Районът над Иганово като след война, няма пострадали

Безпилотни самолети и бронирани автомобили ще оглеждат днес  района на снощните взривове в склада за боеприпаси край село Иганово. Това съобщи след посещението в карловското село министърът на отбраната Николай Ненчев и заяви, че снование за безпокойство сред хората и служителите в завода.

 

"Ще изпратим два бронирани автомобила и два-три самолета, за да огледат дали има някакви поражения или огнища, на които трябва да обърнем особено внимание", каза военният министър.

Самолетите са от 61-ва Стрямска механизирана бригада, уточни нейният командир Димитър Шивиков. Бронираните джипове са тип “пустинна котка” и са на военна полиция.“След като няма човешки жертви, започваме да мислим за нанесените щети, тъй като става дума за продукцията от 2 000 снаряда”, каза снощи в Иганово министърът на икономиката Божидар Лукарски.

По думите му на площадката на ВМЗ-Сопот при село Иганово има около 20 склада за съхранение на боеприпаси. При този, в който са били пожарът и взривовете, не е имало други служители на завода, освен двамата охранители.

Няма данни да има пострадали или жертви след снощните взривове. Хората, които снощи се евакуираха се връщат по родните си къщи.

Тепърва предстои да се направи анализ какво е довело до взривяването на склада в планината, над Иганово.