Метеорит падна край Сопот...

Метеорит падна в района на Средна гора.Космическият обект се е приземил малко преди 19 часа снощи. Жители от Сопот са видели ярка светлина, след което са чули тътен. По-късно се е появил и дим.

 

Кметът на Сопот Веселин Личев потвърди за инцидента и заяви, че е уведомил Националния военен център.Първи огненото кълбо забелязва Андрей Найденов, когато се качва в колата си със своята приятелка.„Очаквах даже земетресение, нещо от удара. В Сопот като зареждах, ми казаха, че са чули гръм”, разказа пред Dnes.bg Найденов.

След като забелязва огненото кълбо, Андрей пише статус във Facebook и открива, че не е единственият, който го е забелязал.„Явно става дума за метеорит. Много свидетели ми се обадиха. Очевидци твърдят, че не е било по-голямо от пералня. Няма притеснение, едва ли ще се намери в планината това нещо”, разказва кметът Веселин Личев.15 минути след падането от мястото излизал дим.

В района има военните поделения, но през това време те не са извършвали дейност.Христо Иванов прекосявал стадиона в Сопот, за да си налее вода, когато вижда ярката светлина. „Аз чух много силен взрив и този взрив не приличаше на гръм от гръмотевица или нещо друго, мислих си, че някакво военно поделение тук наблизо гръмна”, твърди очевидецът.