Карловските села Климент и Дъбене се съвземат след проливните дъждове

В село Климент, пострадало изключително тежко от интензивните валежи, ще бъдат построени два нови моста.Те ще са на Голямата река, поемаща водата на язовир "Климент 1".

Ще бъдат направени корекции, за да се разшири и коритото на Малката река.
Припомняме, че бедствието сполетя карловското село във вторник. Размина се без жертви, но щетите са значителни. Селото в момента е отводнено.Цял ден общински служители от Карлово и стопаните от околните селища описваха щетите от снощното бедствие врегиона, където  пороен дъжд, силна буря и градушка наводниха няколко селища и съсипаха реколтата. Най-пострадали са карловските села Климент и Дъбене, като второто е по-малко засегнато, докато пораженията в Климент са много сериозни, сочат първите изводи след огледа.  Те са главно по реколтата в дворовете и близкото землище, признаха  жителите на  селото.  По думите им,  овошките и насажденията в дворовете са почти напълно унищожени,  докато, според тях,  големите  посевни площи принадлежат на едри земевладелци,  които са ги застраховали.  Имотите са сравнително  леко пострадали, с изключение на кирпчените постройки в ромската махала, където е паднала една плевня, а няколко други постройки са  сериозно увредени от  водата  и бурята.Проблемът с подпомагането на пострадалите е много голям, тъй като в ромската махала къщите са незаконни,  призна кметът на с. Климент Мано Манов. 
До края на деня в петък комисията на община Карлово ще има конкретни данни за точните щети, след което  ще се търси вариант за подпомагане на най-тежко пострадалите от  наводнението, обясни кметът  село Климент.