Карловската царица на Розите

Десислава Богойска на 16 години от Карлово стана „Царица на розите 2014” и получи статуетка и голямата награда – пътуване до Япония. Първа нейна подгласничка стана Глория Колева на 17 години от Карлово, а Елена Котушева на 16 години също от Карлово стана втора подгласничка.
Единайсет момичета от Карлово, Калофер и Сопот се състезаваха в конкурса за избор на „Царица на розите”, който се провежда преди традиционния Празник на розата в Карлово. Претендентките се състезаваха в два кръга, в които дефилираха със спортни и официални тоалети. Деветчленно жури с председател зам.-кметът на Община Карлово Антон Минев определи победителките. Кметът д-р Емил Кабаиванов връчи статуетка „Роза” на призьорката, а г-н Тошио Сугиура – съветник в посолството на Япония, обяви голямата награда – пътуване до страната на изгряващото слънце.


Десислава Богойска е ученичка от СОУ „Христо Проданов” и танцува във фолклорен ансамбъл „Розова долина” към НЧ „Васил Левски – 1861”. Кметът на Общината д-р Кабаиванов поздрави всички участнички в конкурса и обяви, че всяка една от тях ще пътува с групите и  съставите от общината при гостуванията им в  страната и чужбина.