Арменска Коледа 2020.... с молитва да има свещеници във всеки храм

armenski poppКоледното време все още не е отминало. Не са утихналите емоциите от богатите трапези и  дните, наситени с духовни благодати, ако не за всички, то поне за мнозина, но е време да повдигнем един проблем, който ще предстои да бъде разглеждат, решаван, и дай Боже разрешен в полза на вярващите наши събратя в християнството- българските арменци. Какъв е точно проблема-нашия екип се свърза с д-р Таки Тавитян от Пловдив, която твърде добре познава общността, от която е и тя самата, нейните очаквания и потребности.

Прочети още...

Само 250 дни ще се работи през 2020 година. Вижте защо!?

kalendarche-Rabotni dni100 почивни и 16 официални празници

През 2020 работните дни ще са 250 или 2000 работни часа при стандартните 40 часа на работна седмица. Най-натовареният месец е юли с 23 работни дни, а най-свободният е май само с 18.

Прочети още...

Свинското поскъпва за Нова година ?

praseВъпросът с цената на свинското месо преди Коледа - разговор с Атанас Урджанов, председател на Асоциацията на месопреработвателите в България пред колегите от Радио Пловдив.Месопреработвателите в България работят с месо от Европа, в нашата страна никога не е достигало българското свинско месо, то е едва 10 % от суровината.

Прочети още...

Институтът за държавата и правото при БАН чества 70 години дипломатически отношения България-Китай


Ilieva Zinovieva„70 години от установяването на дипломатически отношения между България и Китайската народна република“ е темата на международна конференция, която организира Институтът за държавата и правото при БАН.  В тридневния форум ще участват доказани български и китайски учени, дипломати, политици и лица от обществения живот на двете държави.

Прочети още...